реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Засуджені російські льотчики -- наркоторговці

За повідомленням естонського телеканалу ETV, двоє росіян, один громадянин Росії — Володимир Садовничий, а іншій Естонії — Олексій Руденко, засуджені судом в Таджикистані за контрабанду, були наркоторговцями.
Естонське телебачення посилається при цьому на заяву керівництва російській авіакомпанії Rolkan, зареєстрованій на Віргінських островах, що конфіскований таджицькою владою у російських контрабандистів літак ідеально підходить для посадки на поля і може використовуватися торговцями наркотиками.

Раніше повідомлялося, що конфіскований літак російських контрабандистів був захоплений в Таджикистані за наводкою карзаєвців в Афганістані, звідки він вилетів, оскільки карзаєвцям не потрібна російська тербанда ФСБ як конкуренти при торгівлі наркотиками.

Естонське телебачення також повідомило, що конфіскований літак належить ФСБ і що він використовувався цією російською тербандою в шпигунських цілях під час російсько-грузинської війни 2008 року.

У відповідь на дії таджицької влади, що посадила у в'язницю російських контрабандистів-наркоторговців, Москва розгорнула масштабні гоніння на пересічних таджиків, що горбатяться в Росії і намагаються заробити на хліб для своїх бідних сімей.

Сотні таджиків вже депортовані з Росії. Москва, таким чином, захищає своїх контрабандистів. Очевидно, що якби російські наркоторговці не були б цінними офіцерами ФСБ, Москва ніколи не пішла б на такий відкритий захист наркокур'єрів, що засвітилися.

Тим часом Таджикистан демонструє упертість. Держкомітет Національної безпеки Таджикистану тепер має намір посадити і гендиректора авіакомпанії Rolkan Сергія Полуянова — йому заочно пред'явлені звинувачення в контрабанді наркотиків і порушенні правил міжнародних перевезень.

Нагадаємо, що по тих же статтях були засуджені на 8 з половиною років Садовничий і Руденко.

За повідомленням сайту "Кавказ- центр"



Теги:Контрабанда, наркоторгівля, Росія, Таджикистан


Читайте також



Коментарі (0)
avatar