реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Засідала рада оборони області

Ситуацію на кордоні та організацію цивільного захисту населення обговорила рада оборони області під керівництвом голів обласних ради та адміністрації Олени Дмитренко і В’ячеслава Чауса (на фото).

«Ми маємо виходити з того, що ворог діє непередбачувано і бути готовими до будь- якого варіанту подій» - наголосила голова обласної ради Олена Дмитренко в обговоренні готовності підрозділів територіальної оборони.
Директор профільного департаменту ОДА Сергій Болдирев нагадав, що повідомлення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій до населення доводяться за допомогою радіоретрансляційного вузла (проводове радіо у Чернігові – 15 000 абонентів) та по Першому каналу Українського радіо за допомогою FM-передавачів у Чернігові, Бахмачі, Прилуках, Новгороді-Сіверському, Сосниці й Холмах, а також в ефірі станції «Наше Радіо» для жителів Чернігова і прилеглих населених пунктів.

В області встановлено 113 електросирен, з них централізованого запуску – 62, автономного запуску – 51. Номери телефонів усіх очільників громад та старост внесені до бази даних автоматизованого оповіщення. Сплановані заходи з евакуації населення у разі потреби, поширено детальні інструкції з дій для населення разом із переліком захисних споруд. Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко акцентував, що особливо це актуально для мешканців обласного центру, в якому проживає майже третина населення області.

Голова Чернігівської обласної державної адміністрації В’ячеслав Чаус наголосив: « Карта захисних споруд має бути актуальною, там повинні бути зазначені реальні укриття. Адже люди вже зараз вивчають цю інформацію».



Теги:Чернігівська ОДА, В'ячеслав Чаус, тероборона, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar