реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Зарплата для радикала

Близько 15 тисяч гривень з урахуванням усіх надбавок – саме таку заробітну плату отримуватиме депутат Анатолій Хавило за те, що очолює бюджетну комісію обласної ради.

На останній сесії Чернігівської обласної ради було проголосовано питання Про внесення змін до рішення обласної ради від 29 квітня 2015 року «Про структуру виконавчого апарату обласної ради». Сама суть всього питання заключалася в одному – ввести оплату за роботу голови бюджетної комісії. Нині цю посаду займає Хавило Анатолій Петрович, обранець від Радикальної партії Олега Ляшка.

Ми телефоном звʼязалися із депутатом обласної ради Анатолієм Хавило. Телефоном він розповів, що поки не відомо яка саме буде сума зарплатні:

«Це лише зміни, а коли затвердять – то таке», – повідомив депутат. Та порадив нам звернутися до районних депутатів, які за інформацією Анатолія Хавила, призначають собі куди більші заробітні плати.

Що цікаво, близько двох років тому питання фінансування чиновників обласної ради обранці Чернігівщини обговорювали, і тоді Хавило заявляв, що платити зарплату заступнику обласної ради недоречно, мовляв коли в країні йде війна, то кожна копійка на вагу золота. І хоч війна не закінчилася , та погляди депутата від радикалів схоже змінилися. Колеги-депутати згадали йому висловлювання дворічної давнини на що Анатолій Хавило заявив, що «свою думку не змінюють лише дурні та мертві». Нині свою нову зарплатню пан Хавило не збирається жертвувати на підтримку АТО.

Схоже, змінювати свої погляди стало вже фірмовим стилем Радикальної партії. У парламенті фракція також часто гостро критикує провладні законопроекти, але потім за них же і голосує.

Ще донедавна Хавило працював помічником-консультатом нардепа Олега Ляшка. Однак, наразі він на цій посаді не значиться. Зрозуміти депутата по-людськи можна – зайвими гроші рідко бувають, а от з огляду на риторику керівника його партії Олега Ляшка, який щоразу дорікає чиновникам у надмірному потязі до бюджетних коштів – Анатолій Хавило вчиняє зовсім не «по-радикальному».

Та й з огляду на економію коштів обласного бюджету такі витрати є не зовсім доречними. До прикладу, голова бюджетної комісії Івано-Франківської обласної ради Микола Палійчук відмовився від 144 тисяч гривень зарплати. Заявивши, що «така сума на рік дозволить на рівні області вирішити якусь хоча б одну нагальну проблему». Аналогічна ситуація і в куди «багатшій» Київській обласній раді.

На Чернігівщині ж депутати проявили солідарність до свого колеги і підтримали рішення про введення заробітної плати для голови бюджетної комісії. Одноголосно Хавила підтримали однопартійці радикали. Сам голова комісії не голосував. Проти виступили лише дві фракції - «Батьківщина» та «Укроп».Високий вал



Теги:Радикальна партія, Чернігівська обласна рада, Борзна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar