реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Запорізька обласна рада принизила росіян

Запорізька обласна рада присвоїла російській мові статус регіональної на території області. Певно, виходячи з твердого переконання про недостатні інтелектуальні здібності росіян для вивчення братської української мови.
"Констатувати, що в Запорізькій області російська мова як мова міжнаціонального спілкування використовується в усіх сферах громадського життя і є регіональною мовою", - говориться в рішенні, про яке повідомляє Українська правда

У пояснювальній записці зазначається, що в такий спосіб облрада вирішила зняти обмеження використання російської мови в засобах масової інформації та в закладах освіти регіону.

Відповідно до рішення, виконавчим органам облради доручено здійснити заходи для використання одночасно з державною українською мовою і російську мову в роботі Запорізької облради.

Вирішено створити тимчасову комісію з питань сприяння використанню європейського законодавства, яка має розробити і внести на розгляд сесії заходу щодо розвитку й захисту російської мови в Запорізькій області.

Також українською та російською мовами будуть публікуватися рішення облради.

Крім цього, облрада вирішила звернутися до Верховної Ради з пропозицією в повному обсязі імплементувати Європейську хартію регіональних мов, мов меншин.

Як відомо, 5 липня 2006 року Запорізька міськрада надала російській мові статус регіональної на території міста.

Але в лютому 2007 Апеляційний суд Запорізької області залишив у силі рішення суду Орджонікідзевського району, яким скасовується рішення Запорізької облради про надання російській мові статусу регіональної.

У червні 2007 року Запорізька облрада надала російській мові статус регіональної, після чого прокуратура оскаржила це рішення в суді.

Як відомо, рішення Донецької облради й Севастопольської міськради про надання російській мові статусу регіональної на цих територіях скасовані судом.




Теги:державна мова, Заорізька область, російська мова, закон про мови


Читайте також



Коментарі (0)
avatar