реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Запалені лампадки пам’яті

Чернігівці ввечері четвертої річниці початку Революції Гідності зібралися біля стели героїв Небесної Сотні, щоб віддати шану тим, хто поклав життя за вільну Україну. Прийшли керівники області і міста, активісти та небайдужі.

Напередодні в приміщенні, де 4 роки тому містився обласний штаб національного спротиву, пройшов «круглий стіл», на якому його учасники підсумували – чого досягла Революція Гідності. Мова йшла про декомунізацію, дерусифікацію, згуртованість нації, захист українського культурного та інформаційного простору. У той же час учасники зібрання відзначали – за 4 роки так і не покарано тих, хто розганяв чернігівський євромайдан.

«Скажімо, справа щодо тодішнього начальника юридичного відділу міської ради, який спровокував незаконне рішення судді щодо заборони євро майдану зараз перенесена на розгляду у Київ, що активістам створює незручності, - говорить Ірина Черенько, потерпіла від дій міліції. – Адже, наприклад, мені з дитиною просто фізично неможливо туди їздити, та ще й коли відповідач спеціально затягує слухання справи».

Чернігівщина вшанувала пам'ять трьох своїх земляків: Андрія Мовчана, Василя Прохорського, Віктора Орленка, які навіки стали Героями Небесної Сотні, віддавши своє життя за свободу України. До їх могил представники влади і громадськості поклали квіти, в знак їх світлої пам’яті cхилили голови під час хвилини мовчання, у промовах відзначили їх незламність, патріотизм і любов до батьківщини.

У Ріпкинській загальноосвітній школі № 2 відбулася тематична акція «Будьмо гідними слави Героїв», в якій взяли участь Валентина Мовчан — матір загиблого Героя Андрія Мовчана, воїни АТО, учасники революційних подій в Україні 2004, 2013-2014 років, громадськість та молодь, керівництво району. Андрій Мовчан, освітлювач київського театру, загинув на Майдані від кулі снайпера, похований у селі Великі Осняки Ріпкинського району.

Хвилиною мовчання та запаленими свічками на Бахмаччині вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Василя Прохорського. Волонтер медичної сотні, він отримав на Майдані шість вогнепальних поранень, одне з яких стало смертельним.

В селі Талалаївка Ніжинського району керівники району та громадськість поклали квіти до могили учасника Революції Гідності, Героя України Віктора Орленка. Він загинув, рятуючи пораненого сина. У Ніжині віддали шану Віктору Орленку під час мітингу біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні.
"Голос України"



Теги:Віктор Орленко, Прохорсьий, революція Гідності, Андрій Мовчан, небесна сотня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar