реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Залізна руда для московської церкви

Залізна руда - одне з головних джерел прибутків структури, яку контролює пан Новінський. Підвищення на світових ринках ціни на руду (в середині жовтня цього року вона складала понад $120 за тонну) - джерело сотень мільйонів доларів прибутків, які отримав пан Новінський через дивіденди .

Руда - корисна копалина з надр України, за видобуток якої структура пана Новінського платить смішні гроші - рента зараз становить приблизно $3 за тонну незалежно від ціни, за яку потім руда буде продана. Тобто фактично структура пана Новінського «купує» у народу України, який є власником надр, руду за $3, а продає, наприклад у Китай - за понад $120.

До речі, наскільки мені відомо, рента на руду - єдина, яка має таку схему, всі решта визначаються від продажної ціни ресурсу, а не від собівартості видобутку (як у випадку з рудою).

Кажуть, що у парламенті мають розглядати питання про впорядкування цієї аномалії, коли народ України за копійки віддає ресурси тим, хто потім заробляє на них мільярди (за приблизними підрахунками «ціна питання», в залежності від коливань ціни на руду, становить до 3 мільярдів доларів на рік). Цікаво, чи зможуть? Чи проголосують?

Чому я про це вирішив написати? Бо нещодавно прочитав про те, як, за даними розслідувачів, пан Новінський активно «наопікувався» змінами до урядового законопроекту. Внаслідок цього через певні правки з проекту можуть «випаруватися» податки на суму майже у 20 мільярдів гривень .

Нас постійно питають щодо різних церковних процесів, які відбуваються в Україні.

Публічно відомо, що пан Новінський (в якості протодиякона Російської Церкви) «тісно опікується» цими процесами. Сотні судових справ проти громад, які вирішили вийти з МП. Медіа-конгломерат з офіційних ресурсів МПвУ та пропагандистських додатків до них. Поїздки до тих Церков, які поки що не визнали Томос про автокефалію, з «вагомими аргументами» не робити цього і надалі…

Маючи 20 мільярдів на рік, фактично подарованих народом України, - хіба складно бути таким активним і щедрим для просування інтересів РПЦ?

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський ЄВСТРАТІЙ ЗОРЯ



Теги:Московська церква, рента, агенти Москви, олігархат, Новінський, архієпископ Євстратій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar