реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Квартира у Москві

Народний депутат України від нині забороненої політичної партії ОПЗЖ Юрій Бойко задекларував квартиру в РФ, яка оформлена на його дружину. Вартість елітного житла нині становить 192 мільйони рублів.

Про це повідомляють журналісти “Схем” (проєкт “Радіо Свобода”).

У публічній декларації не вказано, де саме в Росії розташована нерухомість подружжя українського політика. Однак журналісти з’ясували, що квартира розташована в елітному районі у самому центрі Москви в Зачатівському провулку загальною площею 220 квадратних метрів. Офіційна кадастрова вартість цієї нерухомості становить 192 мільйони рублів (77 мільйонів гривень за курсом НБУ станом на дату публікації).

“Кадастрова вартість, розрахована офіційними органами РФ, підтверджується й реальними ринковими цінами. Судячи з рекламних оголошень з продажу квартир у цьому будинку в центральній частині російської столиці, ціна за квадратний метр тут сягає більше мільйона рублів. Житловий комплекс називається “Ваш клубный дом”, як вказано в рекламному оголошенні це – це елітний особняк в одній із найпрестижніших локацій столиці, в районі Золотої милі”, – йдеться у “Схемах”.

Сам же Бойко вказав у декларації, що вартість цієї нерухомості становить 2 мільйони 726 тисяч гривень. Форма декларації передбачає, що ці дані можна вказувати станом на дату придбання нерухомості.

Відомо, що родина Бойка придбала елітні квадратні метри в Москві ще у 2006 році, через два місяці після його призначення міністром палива і енергетики в уряді Віктора Януковича. В останній декларацій його майновий стан вказаний на кінець 2022 року. Однак, те що відтоді його родина не продавала цю квартиру в Москві, а й досі має її у власності, свідчить витяг з державного реєстру нерухомості РФ, який отримали журналісти.

“Схеми” звернулися до Юрія Бойка із проханням повідомити, чи користується хтось з його родини цією квартирою або вона здається в оренду, а також чому він вирішив зберігати заощадження в Москві навіть після початку бойових дій у 2014 році. Отримати відповіді редакції поки не вдалося, Бойко прочитав повідомлення, але не відреагував на нього”, – йдеться у матеріалі.

Однак згодом Бойко все ж прокоментував цю ситуацію. За його словами, законного способу переведення коштів з рахунків, або у випадку продажу квартири, не існує ще з 2014 року.

“А перевозити готівку в чемодані, як Остап Бендер через румунський кордон, протирічило моїм принципам. Тому я особисто гроші та нерухомість у Росії вважаю “замороженими”. Що зараз відбувається з квартирою та рахунками сказати не можу, тому що практично два роки не маю можливості перевірити їх стан. До війни квартира була порожня, адже у ній ніхто не проживав. Що з нею зараз – наразі невідомо. Але я зобов’язаний згідно з чинним законодавством відображати ці активи у кожній річній декларації”, – пояснив Бойко.

Юрій Бойко – депутат трьох скликань Верховної Ради України. Також він був міністром палива та енергетики в урядах, зокрема, Віктора Януковича та Миколи Азарова. А у 2019 році його обрали до ВР від партії ОПЗЖ. Він є одним із лідерів цієї проросійської політсили, яку заборонили в Україні, що Бойко назвав “правовим нігілізмом” та “грубим порушенням прав людини”. Варто зазначити й те, що під час повномасштабного вторгнення Бойко виїжджав з України та був помічений в Чехії, у Карлових Варах.

За даними руху “Чесно”, що Юрій Бойко і досі має звання Героя України, яке у 2004 році йому присвоїв Леонід Кучма, коли той очолював НАК “Нафтогаз” і домовився про газові угоди з Росією та Туркменистаном.



Теги:Юрій Бойко, агенти Москви, олігархат, ОПЗЖ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar