реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

"Залишуся в Криму до смерті!" - владика Климент

Архиєпископ Сімферопольський і Кримський (УПЦ Київського Патріархату) владика Климент не залишить півострів і керуватиме Кримською єпархією УПЦ КП до кінця життя. Таку заяву він зробив у відеоподкасті «Незламні» медіапроекту «Голос Криму».

«Жодної думки щодо переїзду на материк в мене не було, і я жену такі думки. Бо, якщо я зроблю якийсь крок у бік материкової України — це буде зрада по відношенню до Бога. Господь через покладання рук Святішого Патріарха Філарета і моїх співбратів-єпископів поставив мене єпископом Кримської кафедри, і призначення давалися на Кримську кафедру. І згідно з Апостольськими правилами, правилами Вселенського Собору, хочу я цього чи ні, як би не було тяжко чи легко, до смерті мушу бути на своїй кафедрі. Якщо раніше смерті залишаю кафедру, я — зрадник перед Богом», — сказав владика Климент.

«Все, що залежало від мене як від правлячого архиєрея УПЦ КП і від моїх священиків, ми зробили правильно. Якби ми припустилися будь-якої помилки, нас би вже давно ліквідували, і нас би вже не було в Криму. Ми зберегли єпархію, церкви, віруючих», — додав він.

Зокрема, владика Климент згадав про захоплення української військової частини у селі Перевальному Сімферопольського району, на території якої розташовувався храм УПЦ КП, в березні 2014 року, і про те, як загарбники погрожували йому зброєю. «Підійшовши до частини, я поспілкувався з нашими хлопцями, благословив їх, потім розвернувся обличчям до нападників. Сказав: «Спочатку розстріляйте мене, а потім — моїх хлопців, яких я прийшов захистити. Це мої військові, нашої армії, української. І хай весь світ побачить, як ви розстріляли православного архиєрея», — розповів він.РІСУ



Теги:окупація Криму, Київський патріархат, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar