реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Залишаємо Авдіївку

Сили оборони України в четвер, 15 лютого, почали частковий відступ із району Авдіївки Донецької області, пише The Washington Post.

Зруйнований коксохімічний завод Авдіївки, ймовірно, стане останнім українським оплотом у місті. WP з посиланням на українських військових пише, що повний вихід із міста — це лише питання часу, оскільки частковий відхід уже почався.

15 лютого координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що місто Авдіївка Донецької області наразі перебуває на межі переходу під контроль росіян через нестачу боєприпасів у ЗСУ.

Одначе, окрім боєприпасів, російські війська мають перевагу і у кількості особового складу. Повідомляють, що росіян на цьому напрямку зараз у сім разів більше, ніж українських військових.

Зрозуміло, що росіянам захоплення Авдіївки потрібне для виправдання своїх численних жертв та показу російській публіці хоч якихось успіхів. Але шкода, що про події на фронті ми змушені дізнаватися із закордонних видань, адже в Україні стараннями влади домінує "Єдиний марафон", загальнонаціональної газети практично нема, а інтерв'ю очільники влади дають іноземним медіа.

Очевидно давно, що Авдіївку треба здавати, але дл чого було десь місяць тому Зеленському фоткатись біля покажчика "Авдіївка - це Україні"? Показуха, сцена - наше всьо?

Василь АВДІЙ



Теги:Авдіївка, російсько - українська війна, донбас


Читайте також



Коментарі (0)
avatar