реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Закордонний власник не виплачує заробітну плату з квітня!

От що буває, коли стратегічні державні підприємства продають у власність іноземцям!

Донедавна одне з найбільших у світі підприємств з виробництва шерстяної продукції – Чернігівський камвольно-суконний комбінат, який після роздержавлення та зміни власників отримав назву ПАТ «Камвольно-суконна компанія «Чексіл»» – опинився на межі зупинки виробництва. Причиною тому – багатомільйонні борги компанії.

Систематична невиплата заробітної плати призвела до невдоволення серед частини трудового колективу. Іноземні власники українців і за людей не сприймають. Мало того, що платять зарплату ледь не на рівні мінімалки, так ще й вчасно не розраховуються з людьми. Більшість працівників КСК сидять без грошей із квітня місяця. І це — на одному з досі найбільших камвольно-суконних комбінатів Європи!

Хто не знає — підприємство є одним із найбільших експортерів Чернігівщини та постачає власну продукцію у 22 країни світу, серед яких США, Канада, Франція, Італія, Швеція, Німеччина, Голландія, Англія, Іспанія, Туреччина, Сирія, Росія, Естонія, країни СНД, Мексика, Китай, Румунія та інші. Гроші є, але тільки для власників! Прикро і обурливо, що проблеми не бачать у владі.

Систематична і безпідставна невиплата заробітних плат — це кримінальний злочин! Відповідно ми будемо вимагати реакції прокуратури. У систематичних затримках варто вбачати ще й фактор дестабілізації, адже ходять розмови, що справжніми власниками "Чексілу" є далеко не італійці, а росіяни. А це вже — компетенція СБУ.

Наше переконання — стратегічні підприємства мають залишатись у державній власності!

Сергій АНДРЕЄВ



Теги:свобода, приватизація, іноземні власники, Сергій Андреєв, Чексіл


Читайте також



Коментарі (0)
avatar