реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Захоплення храму у с. Жукля. Погляд міліції.

Близько шостої ранку 13 вересня до Корюківського райвідділу міліції надійшла інформація, що в селі Жукля під Свято-Покровським храмом зібрався натовп сторонніх людей, які читають молитву біля входу до церкви.

Керівництвом райвідділу було прийнято рішення направити до церкви для охорони громадського порядку слідчо-оперативну групу та додатково 18 співробітників міліції.

Близько 10 години ранку до Жуклі приїхали представники та священнослужителі УПЦ Київського Патріархату для проведення запланованої літургії в храмі. На них біля церкви чекали мешканці села, які не могли зайти до храму через те, що вхід до церкви був заблокований тридцятьма представниками УПЦ Московського патріархату.

На прохання представників Української православної церкви Київського Патріархату звільнити прохід до церкви, аби провести літургію, представники УПЦ Московського патріархату відповіли відмовою і продовжували блокувати вхідні двері храму. Троє осіб навіть прив'язалися до вхідних дверей храму.

Місцеві прихожани самостійно відтіснили представників Московського патріархату, що блокували церкву, відчинили вхідні двері та зайшли всередину.

Аби розв'язати непросту ситуацію, на місце події виїжджали начальник управління громадської безпеки УМВС в області підполковник міліції Едуард Гребенюк та начальник Корюківського райвідділу міліції Володимир Коноваленко.

Керівники провели профілактичну бесіду з представниками УПЦ Московського та Київського патріархатів щодо недопущення порушень громадського порядку, міжконфесійних конфліктів, проявів дискримінації на релігійному ґрунті.

Представники УПЦ Московського патріархату відмовилися від будь-яких пояснень та написання заяв. Вони сіли у транспорт і виїхали за територію села.

Того ж дня до ІІ міської лікарні Чернігова звернувся 25-літній священик УПЦ Московського патріархату Керстюк Захар Васильович з діагнозом «закрита черепно-мозкова травма та струс головного мозку».

Дане повідомлення того ж дня було зареєстроване в журналі реєстрації злочинів та подій Корюківського райвідділу міліції. Правоохоронці проводять перевірку обставин отримання священнослужителем травм.

Згідно свідоцтва № 202 від 23 грудня 1991 року, наданого виконавчим комітетом Чернігівської обласної ради народних депутатів та статуту релігійної громади Української православної церкви Київського Патріархату Чернігівської єпархії Покрови Пресвятої Богородиці, Свято-Покровський храм належав УПЦ Московському патріархату.

Згідно свідоцтва 1167 про реєстрацію змін та доповнень до статуту релігійної громади та розпорядження Чернігівської ОДА №294 від 08.09.2009 року церква Свято-Покровської парафії перейшла в підпорядкування до Чернігівської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату.

На даний час ситуація навколо Свято-Покровського храму стабільна.

Для забезпечення належної охорони громадського порядку та недопущення правопорушень біля приміщення церкви чергують співробітники міліції.

За інф. УМВС в Чернігівській обл.






Коментарі (0)
avatar