реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Заходи до 70-річчя Перемоги відбудуться 8 і 9 травня

Урочисті заходи в Україні до Дня Перемоги цього року триватимуть два дні – 8 і 9 травня, повідомив віце-прем’єр-міністр, міністр культури України В’ячеслав Кириленко.
«Уряд не скасовуватиме 9 травня як День Перемоги. Водночас уряд запропонує належним чином вшанувати 8 травня, як у всій Європі. Це буде день пам’яті та примирення», – сказав В’ячеслав Кириленко.

В’ячеслав Кириленко додав, що наступного тижня (30 березня - 3 квітня) Кабмін внесе законопроект про вшанування пам'яті учасників Великої Вітчизняної війни.

Нагадаємо, що цього року відзначатимуть 70-річчя Перемоги в Другій світовій війні.
Україна, як і Росія, відзначає закінчення Другої світової війни в Європі 9 травня, в той час як західні військові союзники колишнього CCCР відзначають його 8 травня.

Вірогідно, що цього року мало хто із західних лідерів візьме участь в урочистостях, до Дня Перемоги в Москві, зокрема у військовому параді на Красній площі, через напруженість, що склалася між Росією і багатьма країнами світу у зв’язку з конфліктом в Україні.

До речі, колишні посли США в Україні Джон Гербст, Стівен Пайфер і Вільям Тейлор нещодавно закликали світових лідерів відзначати 70-річчя Перемоги над нацизмом не у Москві, а у Києві.





Коментарі (0)
avatar