реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Захистимо від інтелектуального голоду жителів села Прогрес!"

Нову соціальну акцію оголошує правління обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка - "Захистимо від інтелектуального голоду жителів села Прогрес!".

Справа в тому, що це село Козелецького району є найбільш інтелектуальним - у ньому живуть науковці сільськогосподарського інституту. Заклад, що є філіалом Академії аграрних наук, практично занепав, але ж люди залишилися спраглими до знань.

За словами бібліотекарки, у них читачів - 400 осіб, з них 140 приходять до бібілотеки щотижня. А читати ... нічого - 11 тисяч томів або застаріли морально, або затекли внаслідок безгосподарності попередньої влади, або перечитані. На жаль, минулого року і за державною програмою до Прогресівської бібліотеки надійшли книги, що їх читати неможливо - якісь видання родичів чи знайомих чиновників, які ті книги закупали за бюджетні кошти.

Тому обласне товариство "Просвіта" імені Т.Шевченка звертається до департаменту культури, туризму, національностей та релігії з пропозицією встановити жорсткий контроль за надходженням книг у бібліотеки області за державною програмою та ввести з цією метою до відповідної комісії представника "Просвіти".

Також "Просвіта" оголошує акцію збору книг для Прогресівської бібліотеки - книги мають бути не радянські, а сучасні, українські.
Приносити їх можна до приміщення "Просвіти" імені Т.Шевченка у Чернігові за адресою: вул. Хлібопекарська, 10 (колишня - Воровського).

Прес- служба обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка



Теги:чернігівська Просвіта, державна програма закупівлі книг, село Прогрес


Читайте також



Коментарі (0)
avatar