реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

«Захисник України -- герой Чернігова»

Таке почесне звання запровадили в обласному центрі і його присвоять 11 чернігівцям, що загинули на Донбасі, захищаючи Україну від російської агресії.

Чому 11? З огляду на можливості міського бюджету, адже звання передбачає вручення не тільки нагрудного знака, а й грошової виплати в розмірі 10 мінімальних заробітних плат. Надалі цю відзнаку отримають й інші захисники нашої держави, котрі мешкали чи мешкають у Чернігові.

Звання "Захисник України -- Герой Чернігова" присвоюється мешканцям міста за вагомий особистий внесок у захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України. Тим, хто брав участь в антитерористичній операції, перебуваючи безпосередньо в районах АТО/ООС, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримуванні збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях.

Сьогодні відповідна комісія міської ради затвердила цьогорічний список нагороджених.

Заступник міського голови Олександр Ломако на засіданні комісії сказав:

"Пропозиції надавалися спеціальною дорадчою комісією, куди входять і представники родин загиблих, і представники громадських організацій, які представляють ветеранів АТО та учасників бойових дій... У серпні міський голова винесе рішення на розгляд сесії міської ради. Для того, щоб 14 жовтня -- на Покрову, в День захисника України -- урочисто вручити ці нагороди родинам героїв. Я хочу підкреслити, що і міська рада, і міський голова, і всі тут присутні з великою повагою схиляємо голови перед батьками, які, на жаль, втратили своїх дітей у цій війні".

"Голос України"



Теги:російсько - українська війна, відзнаки, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar