реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Захід показує ікла

Віце-президент Асоціації «Україна-ЄС» і депутат Європараламенту Віола фон Крамон-Таубадел дала феєричне інтерв’ю «Інтерфаксу», з якого очевидно – фора з поправкою на недосвідченість добігла кінця, і тепер «молодого президента» будуть сильно гамселити. Будуть багато питати, і вимагати чітких відповідей. У тому числі – кадрових. Пані фон Крамон не приховувала свого розчарування від процесів що відбуваються в Україні.

Дослівно: «Витрачені значні фінансові статки, списані гори паперу, і після всього цього зараз бачити деякі «радянські» законопроекти, які не сприяють розвиткові сучасного суспільства та економіки, - від цього я починаю хворіти і втомлююся».

Пані фон Крамон вказує на те що в Україні повертаються старі корупційні схеми. Як приклад вона наводить те, що за часів тво міністра Супрун парковка біля МОЗ була пуста. Лобісти, які їздили до МОЗ роками, знали – тепер їздити марно. Але за «нових облич» повернулося все як у блаженні часи Раїси Богатирьової, у коридорах МОЗ тиняються до болі знайомі особи».

Причину проблем пані фон Крамон назвала без дипломатичних реверансів – непрофесійність чинного керівництва України. «Я була доволі наївною. Я думала, що Зеленський – нова фігура, але ні. Сам по собі – так, але не люди, які за ним стоять.

Ущент були розгромлені наміри Зеленського створити вертикаль влади – пані фон Крамон чітко заявила, що ініціативи Зеленскього – це прямий шлях стати Росією. Україні потрібна реальна демократія і парламент який обговорює закони, а не штампує їх в режимі «скаженого принтера».

При цьому Євродепутат спростувала байки про якусь «втому від України в Європарламенті». Підтримка України там є, і чимала. Ба-більше, санкції на думку пані фон Крамон удуть продовжені – банально тому що Росія не виконала нічого аби їх зняти. Щодо майбутнього українців вона сповнена оптимізму, українці, мовляв, пильні щодо тоталітаризму. Натомість – розчарування від української влади сильнішатиме і Європа – реагуватиме. Вона не приховувала – пасаж Зеленського щодо Європи, яка нібито надає Україні мало коштів, там почули. І сприйняли як ще один доказ кричущого непрофесіоналізму керівника держави Україна.

Особлива дісталося голові ОПУ Андрію Богдану. Пані фон Крамон сказала чітко: «Містер Богдан небезпечний». Він – професіонал без морального компасу, відтак – очевидно, керується він не інтересами країни і західні фінансові донори це вже усвідомили. «Те небагато гарного, що було досягнуто за Порошенка, поки не просувається вперед».

Які проблеми спіткають українську владу? По-перше, західні партнери вже розуміють куди веде Україну молода команда і діятимуть відповідно. «Ми надаємо достатню кількість грошей цій дивовижній країні… І якщо пан Зеленський не хоче продовжувати з цими реформами… ми мусимо на це реагувати». Мабуть важко більш дипломатично сказати фразу «грошей не дамо». І це – не межа. «Наступний Майдан не буде мирний. Це може бути жахливо». На заперечиш.

Що означає настільки різке інтерв’ю? Відповідь очевидна. Захід помалу втрачає терпець. Стає все більш очевидно – українців добряче обдурили, і оплачувати те обдурення Захід не має ані найменшого наміру. Час коли з Зеленського почнуть питати дуже жорстко – все ближче. А питати Захід уміє неймовірно жорстко. Президент Порошенко добряче натерпівся від вимог Європи. Зеленський же – далеко не Порошенко.

Дмитро ВОВНЯНКО



Теги:команда ЗЕ, Європарламент, Андрій Богдан, перемога Зеленського, Дмитро Вовнянко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar