реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Захід боїться розвалу Росії

Подобається нам це чи ні, — це реальність. Вони такого справді дуже бояться. Цю їхню стурбованість потрібно прибрати

Щоб Захід без розмов дав Україні багато грошей і зброї для перемоги, а не тільки для складної оборони, потрібно надати США і Європі ясну, реалістичну й адекватну картину того, що має бути в Росії після перемоги України. Того, як там усе має бути організовано після війни.

Можна, звичайно, сказати: «Та все одно. Нам начхати, нехай там усе горить вогнем, нехай там усі проти всіх воюють!» Теж зрозуміла позиція.

Однак поки немає жодних пропозицій на цю тему, які влаштовують Захід, європейці й американці діятимуть дуже (навіть надлишково) обережно, щоб Росія випадково не програла і не розвалилася на озброєні атомною зброєю князівства і халіфати.

Такий сценарій для багатьох на Заході здається страшнішим за перемогу Путіна. Подобається нам це чи ні, — це реальність. Вони такого справді дуже бояться. Цю їхню стурбованість потрібно прибрати.

Відповідно, потрібен якийсь аналог Ялтинської конференції, де союзники заздалегідь вирішували долю післявоєнної Німеччини, хоча Гітлер на той момент усе ще командував Рейхом.

Думаю, виходити треба з того, що путінську Росію перемогти можна саме у військовий спосіб. Коли зброї у ЗСУ було достатньо, російські війська дуже швидко тікали, кидаючи людей і техніку. Коли ПВК Вагнер збунтувався, РФ-армія взагалі зникла і не рухалася. Тобто військова перемога цілком реальна, за умови нормального постачання та озброєння ЗСУ.

Зараз момент, звісно, втрачено. Але він може знову з’явитися. Ситуація не статична, вона постійно змінюється. Я загальний песимізм не поділяв у перші дні вторгнення, коли з мене просто сміялися, коли я говорив, що ЗСУ вистоять. Не поділяю його і зараз. Буде зброя — буде і військова перемога. Російська армія — це вкрай неефективний, відсталий механізм, наскрізь просякнутий корупцією і безвідповідальністю. Перемога над нею не є чимось неймовірним. Відповідно, жодні російські політики, особливо зі старої обойми, абсолютно не потрібні для обговорення майбутнього РФ.

Іван ЯКОВИНА, НВ



Теги:широка війна, Іван Яковина, розпад Росії


Читайте також



Коментарі (0)
avatar