реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Заказник числився, але без визначених меж

Прокуратура Чернігівської області виявила, що ландшафтний заказник «Шестовицький» під Черніговом... не має меж. Довелося через суд змушувати охоронців діяти.

Річ у тім, що ще 1991 року рішенням обласної ради було утворено заказник "Шестовицький" з метою збереження змішаних насаджень рідкісних порід дерев у заплаві Десни. Площу його було визначено в розмірі 542 гектари, але визначення меж ніхто не зробив.

Заказник було передано під охорону державному підприємству "Чернігівське лісове господарство" і у 2005 та 2020 роках складено охоронні зобов'язання.

Прес-служба обласної прокуратури повідомила: "Встановлено, що протягом тривалого часу підприємство не оформлювало технічну документацію щодо визначення меж заказника в натурі". Тому прокурор звернувся з позовом до суду для забезпечення збереження ландшафтного заказника та упередження незаконної передачі земель природно-заповідного фонду у власність чи користування, що матиме наслідком знищення рідкісних і зникаючих видів рослин, тварин, а також середовищ їх існування.

Скільки рідкісних дерев вирубано за час отакого безгосподарювання, не повідомляється. Зрештою, окружний адміністративний суд врахував доводи прокурора та задовольнив позов. Тепер прокуратура має стежити за визначенням меж заказника.
"Голос України"



Теги:прокуратура Чернігівської області, заказник, Шестовиця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar