реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Заява Василя Чепурного з приводу цькування

Оскільки мій акаунт у Фейсбці заблокований за скаргами моїх, з дозволу сказати, опонентів (бо до організаторів цькування у стилі заборони на професію це слово підходить лише умовно), мушу розмістити свою позицію тут. Наразі дякую за численну моральну підтримку, яку я отримую від знайомих і незнайомих, вибачаюся, що не можу відповісти через запровадження в соціальних мережах цензури і переслідування за свободу слова. Це мені так нагадало комуністичні часи - з їх доносами, з вишукуванням крамоли в рядках і між ними... Історія бродить по спіралі?

Наразі редакція "Голосу України" розглядає питання про моє звільнення з роботи - цькувачі свого добилися, бо українці не вміють ще захищати себе на внутрішньому фронті. Та я радий, що навчилися захищатися на зовнішньому, на фронті російсько - української війни...


У відповідь на гвалт, зчинений проросійськими сайтами ("Страна", "Буквы" тощо) з приводу поста в моєму приватному акаунті Фейсбуку, маю пояснити наступне:

1. Пост був розміщений на моєму ПРИВАТНОМУ акаунті, який ніякого стосунку до "Голосу України" не має. Моє місце роботи було вказане у біографії, яка є у відкритому доступі. Тобто автор доносу Ілля Айзенштот, який проходив практику в "Голосі України" і обгидив весь колектив у своїх коментарях, поступив непорядно і неетично, змішуючи приватну сторінку з місцем роботи.

2. Мій пост стосувався сучасної української політики і вживання слів "єврей" та "негр" не несе жодного негативного навантаження, як і в українській мові ці слова не є забороненими і не несуть самі по собі негативного навантаження.

3. Я дійсно вважаю, що спортсменам (в даному разі мова про Жана Беленюка - 10 номера партії Зеленського "Слуга народа"), як і артистам, нема чого робити у Верховній Раді. Політикою мають займатися професіонали. Більше того - я переконаний, що в українців нема іншої держави, крім України, де вони мають бути скрізь у керівництві. Так, як Францією керують французи, Німеччиною - німці, Польщею - поляки. Особливо в цьому плані показовою є демократична держава Ізраїль... Зрештою, це є моя особиста думка, на яку я маю право в демократичному суспільстві. Тим паче, що я цю думку на сторінках газети не відстоюю.

4. Якщо слово "негр" є образливим для п.Жана Беленюка, я готовий перед ним вибачитися. Що, знову ж таки, не виключає вживання цього слова у нашій мові. Зрештою, свій пост на приватній сторінці я видалив для припинення розпалювання полум'я з соломи...

5. Насправді вся ця хвиля має причину іншу - це є помстою за ряд моїх публікацій, до яких придратися неможливо - тож пішли обхідним шляхом. Але шлях цей, на мій погляд, кривий і лукавий. І є способом творення тоталітарного суспільства, а не демократичного зі свободою слова.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Голос України, свобода слова, Василь Чепурний, Жан Беленюк, Слуга народа


Читайте також



Коментарі (0)
avatar