реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Заява штабу: зупиніть комуністів і російських попів!

Як відомо, у Чернігові та області нема жодної підтримки сепаратистським проявам, інспірованим Російською Федерацією. Проте деякі агенти російського впливу намагаються збурити спокійну ситуацію.

Так, були розмальовані російськими трикольорами українські пам'ятники в нашому місті. Встановлено, що це зроблено представниками комуністичної партії.

Також у Спасо- Преображенському соборі настоятель Георій Щербатюк молиться за Путніа та його окупаційне військо.

Про жодні дії належного впливу ні від правоохоронних органів, ні від керуючого Чернігівською єпархією УПЦ Московського патріархату архієпископа Амвросія не повідомляється.

Тому прес- служба обласного штабу національного спротиву уповноважена озвучити вимогу до органів правопорядку про припинення політичного хуліганства та до народних депутатів України про заборону антидержавної діяльності комуністичної партії, керованої з Москви.

Вимагаємо від керуючого Чернігівською єпархією УПЦ Московського патріархату владики Амвросія припинити у храмах Чернігівщини політичну антиукраїнську пропаганду. Вона проявляється не тільки в згаданих діях неадекватного священика, але і в продажі у храмах УПЦ МП антиукраїнської монархічної літератури, яка не має жодного стосунку ні до православної віри, ні до свободи совісті. Особливо обурює антиукраїнська пропаганда у найдавнішому (за часом закладення) храмі Київської Руси - Спасо- Преображенському, зведеному, коли Москви ще й у проекті не було.

Василь ЧЕПУРНИЙ,
керівник прес- служби обласного штабу національного спротиву



Теги:УПЦ МП, Чернігівська єпархія, штаб спротиву, антиукраїнські дії, Спаський собор


Читайте також



Коментарі (8)
avatar
1
Довольно странная статья. Люди настолько далеки от Церкви, что вызывает огромное сожаление.
avatar
2
а молитви за Путіна для вас не "странниє"?  Тоді співчуваю
avatar
3
А хто мені підкаже: з яких слів починаються молитви і за Путіна, і за російські війська? Скільки не ходив до храмів УПЦ МП не почув жодної...До речі, а Булгакова - великого киянина - ви читати не забороняєте? Є у ноьго герої -монархісти, така собі родина Турбіних... Є у нього і Фелікс Най-Турсе, що нещадно б"є петлюрівський набрід... І, взагалі, називає Київ матір"ю міст руських...
avatar
4
Для Василь. Вероятно вы лично слышали в Спасо-Преображенском храме УПЦ МП молитву о Путине. И там так и говорили:"А сейчас, все давайте помолимся о Владимире Владимировиче Путине и о его войске". Сколько, в храм хожу(причем УПЦ МП) - ни разу такого не слышала. Наоборот, о мире для всех людей молятся.
avatar
5
для "Анни" і всіх зацікавлених - так, штаб має докази молитви настоятеля собору о. Георгія "о Путине и его воинстве". А ще маємо докази і про матюки священика і його агресію щодо людей, але про це не пишемо у прес- релізі штабу, бо то проблема самих прихожан, яких задовольняє такий "атєц"... А ще пошукайте у храмі - вони стоять на видному місці - ікони російського царя Ніколая Кривавого. Не забудьте глянути літературу - ту, монархічну, де някої України "нет и быть не может"...
avatar
6
Взагалі московський патріархат не має місця в Україні!
avatar
7
«Любите врагов ваших; благотворите ненавидящим вас; благословляйте проклинающих вас и молитесь за обижающих вас» (Лк 6, 27-28).
Так в чём проблема, пан революционер?
avatar
8
Проблема в необхідності захищати Батьківщину. У нас - Україна. А у вас?
avatar