реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Загибель помічника Залужного: гебістський почерк

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив про свого загибель помічника Геннадія Частякова у день його народження.

"В одному із подарунків спрацював невідомий вибуховий пристрій. У Геннадія залишилися дружина та четверо дітей. Мої глибокі співчуття родині…" – написав Головнокомандувач.

Трагедія сталася в селі Чайки під Києвом. Там у у житловому комплексі святкували день народження і саме туди викликали поліцію. Після отримання повідомлення про вибух правоохоронці терміново виїхали на місце події, а потім у Національній поліції України написали, що внаслідок підриву гранати загинув 39-річний військовослужбовець, а його 13-річний син важко травмований, він під наглядом лікарів.

Джерела 24 Каналу в правоохоронних органах зазначили, що Геннадій Частяков загинув через нещасний випадок. Причиною його смерті називають вибух німецької гранати DM51.

Свідки підтверджують, що дарувальником був колега загиблого – полковник Тімченко. Він поклав у дерев'яну подарункову коробку пляшку віскі Black Label і 6 гранат, презентувавши їх зі словами "Тебе здивувати важко – тому дарую бойові гранати та пляшку гарного віскі".

Імовірно, Частяков не повірив, що в коробці бойові гранати, бо згодом почав розбирати подарунки з дітьми. Можливо, він подумав, що це жарт, а гранати насправді є чарками специфічної форми

Проте пригадується, що саме подарунком - коробкою цукерок, де було вмонтовано вибухівку, росіяни знищили свого часу Голову ОУН Євгена Коновальця. Як зрозуміло й те, що це вбивство є ударом по Головнокомандувачу ЗСУ, адже його помічники - це не адьютанти по вдяганню штиблет, а бойові довірені офіцери, які відповідають за конкретні напрямки війни.

Василь АВДІЙ

Колаж 24 каналу



Теги:Залужний, широка війна, ОУН, ЗСУ, загибель помічника


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Чорна мітка.
avatar