реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Загальноміський фестиваль вертепів у Ніжині

З нагоди Різдва Христового на центральній площі м. Ніжина відбувся Перший загальноміський фестиваль вертепів.
Організаторами свята виступили Ніжинська міська рада, Ніжинський український драматичний театр імені М. Коцюбинського та Свято-Покровська парафія Української Православної Церкви Київського Патріархату.

У фестивалі взяли участь колективи 7 загальноосвітніх шкіл міста, Ніжинської школи мистецтв та Ніжинського українського драматичного театру імені М. Коцюбинського.

Цього дня парафіяльні громади Української Православної Церкви Київського Патріархату після Божественної літургії пройшли хресним ходом вулицями міста до центрально площі, де о 12 годині розпочалося святкове дійство.

Перед початком концерту до ніжинців звернувся єпископ Чернігівський і Ніжинський Іларіон. Архипастир розкрив сутність та значення свята Різдва Христового, розповів про українську традицію святкування Різдва Богомладенця Христа та благословив усіх на добру справу для слави Божої.

Із словами привітання до присутніх звернувся Ніжинський міський голова Михайло Приходько. Вітаючи всіх із святом, мер міста Ніжина відзначив, що це є перша спроба відзначення Різдва Христового на загальноміському рівні серед територіальних громад області та пообіцяв, що наступні роки святкування Різдва Христового буде відзначатися у місті більш яскраво та урочисто.

По закінченню фестиваля всі учасники отримали нагороди і подарунки від організаторів свята. Зокрема кожний колектив отримав на знак благословення архієрейську грамоту, пам’ятні сувеніри, а кожна дитина не залишилася без солодких подарунків.

Прес-служба Чернігівської єпархії




Теги:Київський патріархат, Ніжин, Чернігівська єпархія, вретеп, єпископ Іларіон, фестиваль


Читайте також



Коментарі (0)
avatar