реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Заборонити ахметовим і пінчукам тратити гроші за кордоном!

Нещодавно провідні світові ЗМІ, зокрема, газети Guardian, Financial Times, Daily Telegraph оприлюднили інформацію про те, що невідомий багатій з України витратив понад 150 мільйонів євро на придбання, а потім ще майже 70 мільйонів на меблювання 3-поверхового пентхаусу в житловому комплексі One Hyde Park у центрі Лондона, котрий займає п’яте місце в рейтингу найдорожчої нерухомості світу.

Як стало відомо невдовзі зі слів прес-секретаря фінансово-промислової групи System Capital Management, власником найдорожчих апартаментів Лондона стала саме ця компанія, що на 100% належить громадянину України, народному депутату Рінату Ахметову.

Перед цим у центрі Лондона - Кенсінгтоні - п’ятиповерховий особняк, що займає шосте місце в рейтингу найдорожчої нерухомості світу, за 161 мільйон доларів США придбало подружжя Пінчуків.

Тому народний депутат України Олг Ляшко зареєстрував законопроект про заборону на придбання предметів розкоші за кордоном громадянам України.

Проектом закону пропонується заборонити громадянам України придбання за межами України рухомого чи нерухомого майна, а саме - земельних ділянок, будинків, квартир, дач, автомобілів, літаків, яхт тощо, а також предметів мистецтва й дорогоцінностей, вартість яких перевищує двадцять тисяч гривень.

Документом також пропонується - у разі ввезення таких предметів розкошів на митну територію України – конфісковувати їх, а у випадку зберігання за межами України – конфіскувати за рішенням суду з подальшою реалізацією на аукціонах. Кошти, отримані від реалізації конфіскованих предметів розкоші, пропонується перераховувати до спеціального фонду Держбюджету та спрямовуються винятково на дотацію Пенсійному фонду України

У разі придбання - в порушення вимог закону - предметів розкоші, громадяни України зобов’язані сплатити штраф у десятикратному розмірі вартості відповідних товарів.
Законопроектом пропонується внести відмовідні зміни до ст.59 та ст. 208 Кримінального кодексу України.

Подібне витрачання грошей, що були виведені з України через різні офшорні схеми, у той час, коли підвищуються ціни, вартість комунальних послуг та податковий тиск на дрібних підприємців, є аморальним і неприпустимим. А свідоме створення схем для виведення коштів по офшорних схемах є навіть злочинним.

Заборона придбання за межами України предметів розкоші громадянами України не лише дасть Україні можливість отримати мільярди доларів США, які українськими олігархами вивозяться за межи України, а і дозволить не підвищувати пенсійний вік і податковий тиск на дрібних та середніх підприємців.


За повідомленням прес-служби народного депутата України Олега Ляшка





Коментарі (0)
avatar