реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

За одного Сталіна п'ятнадцятьох беруть

Кількість членів Всеукраїнської організації «Тризуб» імені Степана Бандери, затриманих чи заарештованих у справі про підрив пам’ятника Сталінові в Запоріжжі, станом на 18-у годину в понеділок зросла до 15 осіб, повідомляє агентство «УНІАН» із посиланням на представника Центрального проводу «Тризубу».
За його інформацією, затримання та арешти членів організації, які розпочалися в суботу, тривали протягом неділі й понеділка не лише в західних областях України, а й у Харкові та Запоріжжі.

При цьому, за словами представника, до затриманих не допускають адвокатів, тому на даний момент важко встановити, де саме знаходяться затримані.

Раніше в понеділок у Центральному проводі «Тризубу» повідомили про затримання десяти членів організації, яким висувають звинувачення у тероризмі у зв’язку з вибухом у Запоріжжі.

«Тризуб» вважає всі ці звинувачення «надуманими, сфабрикованими та замовними», а дії нинішньої влади – «виявом політичних репресій і спробою придушити українські патріотичні сили», заявила організація.

У новорічну ніч на території Запорізького обкому Компартії стався вибух, внаслідок чого був повністю зруйнований встановлений там у травні минулого року пам’ятник Сталінові. Також була дещо пошкоджена сама будівля.

Відтак в інтернеті з’явилася заява про взяття відповідальності за цей підрив від імені досі не відомого «Руху Першого січня».

Тим часом у справі про підрив пам’ятника вже затримували представників іншої організації, Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

радіо Свобода




Теги:пам'ятник, Сталін, Запоріжжя, тризуб, комуністи, свобода


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Продовжуються масові арешти українських патріотів з Всеукраїнської Організації “Тризуб” імені Степана Бандери.

Відомо, що 8 січня 2011 року на Рогатинщині, Івано-Франківська область, було затримано керівника Центрального проводу ВО "Тризуб" ім. С. Бандери Андрія Стемпіцького, його сина Пилипа, а також Романа Хмару. 9 січня було затримано колишнього керівника Центрального проводу Дмитра Яроша, першого заступника ВО "Тризуб" ім. С. Бандери Андрія Тарасенка, Голову Українського Відділення Антиімперського Фронту Ростислава Винара та Голову Дніпропетровської обласної організації "Тризуб" ім. С. Бандери Сергія Борисенка. Також затриманий “тризубівець” Степан Бичик, в якого хворе серце. Невідомо, в якому стані він перебуває тепер.

10 січня арештовано голову Тернопільської обласної організації "Тризуб" ім. С.Бандери.

Проте арешти продовжуються. На теперішній момент відомо, що заарештовано близько п'ятнадцяти чільних членів організації.

Міліція арештовує “тризубівців” протиправним чином, затримуючи просто на вулиці, або витягуючи силоміць з хати. Під дулом пістолетів їх проводять до відділків. При цьому ті, хто затримує, не представляють посвідчення, не надають ніякої інформації щодо причини арештів.

Загалом арешти відбуваються по всій Україні, не лише на Франківщині та Тернопільщині, але й на Запоріжжі, Сіверщині, в інших областях.

Також був затриманий і невідомо де перебуває неповнолітній син Командира ВО “Тризуб” ім. С.Бандери Сушельницький Микита Володимирович. Мати не знає, де перебуває її син.

При цьому проводяться грубі обшуки з прямими правовими порушеннями. Обшукуються квартири, будинки, де прописані “тризубівці”, без господарів, навіть за відсутності будь-кого. Виламані двері, розбиті вікна, конфісковані побутові речі, автомобіль Дмитра Яроша, – результат активної діяльності правоохоронних органів.

Заарештованим висуваються звинувачення у тероризмі, у зв’язку з вибухом у Запоріжжі. Рідним “тризубівців” з боку правоохоронних органів надається інформація, начебто хлопці – терористи, яких “взяли” з вибухівкою.

До “тризубівців” немає ніякого доступу ні рідним, ні адвокатам. До того ж, невідомо точно, в яких відділках вони перебувають, оскільки були розкидані по західним регіонам України.

Усі звинувачення, висунуті правоохоронними органами, ВО “Тризуб” імені Степана Бандери та ВО “Жіноча Січ” вважають надуманими, сфабрикованими та замовними. Ці дії нинішньої влади розцінюємо як вияв політичних репресій і спробу придушення українських патріотичних сил.

Прес-служба ВО “Жіноча Січ”

avatar
2
ИНФОРМАЦИЯ К РАЗМЫШЛЕНИЮ:

Милиция заявляет, что в Ивано-Франковской области задержана группа вооруженных лиц, являющихся членами Всеукраинского объединения «Трезуб» им. С.Бандеры.

Как сообщили УНИАН в Секторе связей с общественностью Управления МВД Украины в Ивано-Франковской области, в областную милицию поступила информация о том, что на Прикарпатье прибыла группа лиц, планирующих проведение незаконной акции, которая может иметь широкий общественный резонанс.

«С целью предубеждения совершения каких-либо противоправных действий, в ходе проведения комплекса оперативно-розыскных мероприятий и следственных действий были задержаны 9 членов группы - жителей разных регионов Украины, - говорится в сообщении милиции. - В ходе доследственной проверки оказалось, что большинство задержанных лиц является членами Всеукраинского объединения «Трезуб» им. С.Бандеры».

В милиции утверждают, что во время задержания у членов группы были выявлены и изъяты автомат АКМСУ без номера и 124 патрона к нему, 3 пистолета различных марок с патронами, самодельный нож, 9 радиостанций разных марок, две гранаты без запалов, две пневматические винтовки с оптическими прицелами, помповое ружье с патронами.

По этим фактам возбуждены уголовные дела по признакам преступлений, предусмотренных ч.1 ст. 263 Уголовного кодекса Украины - «незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывчатыми веществами».

Указанные лица проверяются на причастность к совершению других преступлений на территории Украины.

http://www.unian.net/rus/news/news-415436.html

И КОМУ ВЕРИТЬ?

avatar