реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

За кредити та буряк обіцяні компенснації

9 квітня заступник голови облдержадміністрації Олександр Шанойло взяв участь у всеукраїнській селекторній нараді з питань весняно-польових робіт, яку провів Віце-прем’єр-міністр України з питань АПК Віктор Слаута.

Агропромисловий комплекс України стає стратегічно важливим економічним сектором, пріоритетом в економічному розвитку. Про це під час наради повідомив Міністр аграрної політики України Микола Присяжнюк.

Як зазначив Микола Володимирович, аби аграрний сектор дійсно став локомотивом економічних перетворень, необхідно за короткий проміжок часу збільшити валове виробництво сільськогосподарської продукції в 2-2,5 рази. Відповідні структури розробляють стратегію вітчизняної аграрної галузі.

Модель цієї стратегії має будуватись на національних особливостях розвитку. Сільське населення країни налічує приблизно 15 мільйонів осіб або третину всіх мешканців України. При цьому в аграрному виробництві задіяно мало людей. Тому потрібно шукати такий шлях розвитку галузі, який би не призводив до скорочення робочих місць через технологічні нововведення.

Вже в цьогорічному державному бюджеті передбачатимуться відповідні кошти на часткову компенсацію відсотків за комерційні кредити, що братимуть аграрії. Віктор Слаута запевнив, що як тільки буде прийнято держбюджет, кошти на цю програму будуть спрямовані в регіони.

Для підтримки цукрової галузі в проекті державного бюджету також передбачені компенсації сільгоспвиробникам за вирощування цукрового буряку — одна тисяча гривень на гектар посіву. У наступні п’ять років у світі прогнозується дефіцит цукру, тому відповідні дотації мають допомогти аграріям не тільки відновити цукрову галузь, що останні роки занепадає, а й вийти з якісним товаром на світові ринки.

У Чернігівській області вже розпочались весняно-польові роботи, де поруч із ранніми зерновими культурами ведеться і посів цукрового буряку — вже посіяно 2% до прогнозу. Є сподівання, що цього року на Чернігівщині цукрового буряку буде посіяно в півтора рази більше, ніж торік.

За інформацією головного управління

агропромислового розвитку облдержадміністрації




Теги:цукор, компенсаціїї сільгоспвирбникам, буряк, посівна кампанія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar