реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

За кілька кілометрів від кордону з ворогом відкрили дошку герою

3.06.2017 року під час артилерійського обстрілу по українським позиціям поблизу населеного пункту Чермалик, Донецької області Михайло Кобець отримав поранення, несумісне з життям. Під час транспортування до госпіталю помер від втрати крові, віддавши своє життя за цілісність і незалежність України.

12 жовтня 2017 року напередодні свята Дня захисника України в рідному селі солдата відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки пам’яті захисника України, який загинув, захищаючи рідну землю. Про це повідомляє сайт Корюківської РДА.

Вшанувати та увіковічнити памʼять земляка зібралась громада села, рідні та близькі загиблого воїна, в.о. голови районної державної адміністрації Анжела Ющенко, Б.Слобідський сільський голова Володимир Сірий, районний військовий комісар Юрій Бойко, друзі, учні Б.Слобідської ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Багато теплих слів прозвучало цього дня на адресу Героя.

«Сьогодні ми вшановуємо памʼять Михайла – захисника України, борця за незалежність та цілісність держави. Ми назавжди закарбовуємо памʼять про його мужність та самовідданість», - зазначила в.о. голови райдержадміністрації Анжела Ющенко. Від імені районної влади вона висловила щирі співчуття всім, хто знав загиблого героя.

Зі словами підтримки рідним і близьким Михайла Кобця звернувся сільський голова Володимир Сірий. Односельчани та жителі Корюківського району завжди пам’ятатимуть свого земляка, який віддав своє життя, захищаючи незалежність і цілісність України. Матері загиблого висловили подяку за виховання хороброго, відважного сина, який пішов захищати рідну землю від ворога.

Право відкрити меморіальну дошку воїну, який виконував обов’язок перед Батьківщиною в зоні АТО надали матері Пророченко Катерині Олексіївні та військовому комісару Юрію Бойку.

Ієрей Сергій Бобровник, настоятель Свято Олександро-Невської церкви, освятив меморіальну дошку та провів поминальну панахиду за загиблим.

Учасники заходу вшанували пам'ять героя хвилиною мовчання та поклали до дошки квіти.

Сподіваємось, що ця меморіальна дошка буде нагадувати всім поколінням про героїчний вчинок Михайла Кобця, а пам'ять про героя України на завжди залишиться в серцях людей.

Довідково:

Михайло Кобець народився 23.06.1995 року в селі Білошицька Слобода, Корюківського району, Чернігівської області.
Освіта середня. У 2012 році закінчив Рибинську ЗОШ І-ІІІ ст., Щорське вище професійне училище в 2015 році.
На строкову військову службу був призваний 04 листопада 2015-го в/ч 3821. Під час проходження служби в Одеській області с.Дачне підписав контракт із ЗСУ та продовжив службу у морській піхоті. Військове звання – матрос .
03.06.2017 року під час артилерійського обстрілу по українським позиціям поблизу населеного пункту Чермалик, Донецької області обірвалося житття…
Похований 7 червня 2017 року на місцевому кладовищі в с.Білошицька Слобода, Корюківського району.



Теги:Білошицька Слобода, герої АТО, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar