реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

З Володимиром Литвином уже судяться

"19 березня розпочато попереднє засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі, в якій об’єднано мій позов та позов Романа Зварича до Голови Верховної Ради України щодо оскарження його протиправних дій стосовно оголошення про припинення діяльності коаліції депутатських фракцій. Однак засідання не було закінчене з огляду на те, що представники спікера парламенту порушуючи припис ухвали суду не надали судові свої письмові заперечення на позов, хоча усно у суді заперечували проти задоволення позову», - про це повідомив Лідер Європейської партії України, народний депутат України Микола Катеринчук.

«Мотиви представників спікера парламенту чітко вказують на те, що справа заздалегідь програшна для них. Зокрема, на їх думку, у позові ставиться під сумнів конституційність Закону «Про Регламент Верховної Ради України», хоча насправді в обох позовах жодним чином не висловлені сумніви у неконституційності закону», - наголосив Микола Катеринчук.

«Окрім того, головуючий у справі суддя О.Бачун звернув увагу представників Голови ВРУ на недопустимість невиконання розпоряджень суду щодо обов’язкового надання письмових заперечень у попереднє засідання. При цьому суддя також нагадав їм, що іще 10 березня представникам Голови ВРУ було вручено примірники ухвал суду про відкриття провадження та відмову у вжитті заходів забезпечення позову. Водночас тоді представники Голови ВРУ відмовились особисто отримати їх примірник позовної заяви, заявивши про направлення її поштою», - зазначив народний депутат.
Продовження попереднього засідання відбуватиметься 26 березня.

Прес-служба Європейської партії України




Теги:коаліція, порушення Конституції, опозиція, Володимир Литвин, Верховна Рада, Микола Катеринчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar