реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

З Москвою замість Христа

Новий, інспірований Москвою рух «Миряни» створений для антиукраїнської політики під виглядом церковного руху.
Взагалі мирянські рухи, громадські об’єднання не характерні для російської церкви – єпископат пильно стоїть на сторожі своїх фінансових і владних прерогатив. Їх ставлення до мирян нагадує мені картинку, побачену в одному з храмів УПЦ МП під Черніговом: перед початком богослужіння всі бабусі (інших прихожан нема) йдуть брати благословення до священика. Благословення для чого? Щоб помолитися! Які вже тут громадські об’єднання для церкви, у якій “послушаніє пачє поста і малітви». Розумієте – покора, виконання слухняне вказівок зверху для російської церкви важливіше навіть молитви! Навіть важливіше за звертання до Бога! Слухайся начальство – одвічний рабський принцип Московії – Росії.

Тому гарячкове створення у червні так званого громадського руху «Миряни» з маловідомим навіть журналістам Васілієм Макаровським, що зве себе журналістом, є нічим іншим як розробкою ФСБ Росії для мінімізації втрат від визнання вселенським патріархом Православної церкви України. Насправді ж цю затію під назвою «Миряни» фінансує донецький олігарх Віктор Вишневецький.

«Згідно з даними реєстру Мін'юсту, засновниками ГС (громадська спілка) "Миряни" є дві юрособи: - громадська організація "Православне братство Святого Рівноапостольного князя Володимира" (код ЄДРПОУ 41087156); - ТОВ "Спілка православних адвокатів" (код ЄДРПОУ 43828830).

За дивовижним збігом, співзасновником першої ГО є ... Віктор Вишневецький. Так, той самий донецький бізнесмен, який є засновником відомого інформаційного ресурсу "Союз православних журналістів" (СПЖ). За ще більш дивним збігом, засновником ГО "Союз православних адвокатів" є вищевказане православне братство, створене - ким би ви думали? - Віктором Вишневецьким! До речі, Вишневецький через це православне братство контролює і благодійний фонд УПЦ МП "Фавор". Ось така вона, "ініціатива мирян"", - пише видання "Церкваріум".

Хоча, я думаю, що й він зовсім не є кінцевим інтересантом чи бенефіціаром, як зараз модно казати. Бо далі йде «православний олігарх» Малхасян, що має псевдо Новінський. А за ним – Москва, від якої, як відомо, відступать малхасянам та вишневецьким нема куди.

Що хоче новий рух «Миряни», звозячи за гроші Вишневецького та Малхасяна марновірних людей до Верховної Ради та влаштовуючи хресні ходи? Перш за все, їм рупить відмінити закони (закони, гаспада харашіє!) про правдиве найменування так званої Української православної церкви московського патріархату. Так званої, бо насправді вона не є українською – ні по мові богослужінь, ні за належністю до російської церкви. Та, власне, вона ж і церквою не визнається – лише підрозділом, філіалом іншої церкви, тобто Російської з патріархом московським Кірілом Гундяєвим на чолі, якого у храмах УПЦ МП і поминають як «гаспадіна і отца нашева». Розумієте: щолітургії поминають патріарха московського, а брешуть, що є українською, незалежною від Москви церквою!
Тож і назвіть чесно – російською церквою в Україні, якою ви і є насправді. Ні, продовжують дурити українців. Але ж брехня – зброя диявола і саме він є батьком брехні. Цього мали б навчити своїх прихожан священики московської церкви, а не кадити людям голови своїми пакі і пакі… Та дзуськи!

Брехнею займається і цей т.зв. журналіст Васілій Макаровський – мовляв, його рух бореться проти західних цінностей і пропаганди ЛБГТ. У відео він пропонує глядачам стати на захист РПЦвУ, а в наступному реченні пропонує людям обирати між сімейними «цінностями і «принципами національної ворожнечі та ЛГБТ». Таким чином, складається враження, ніби всі, хто не сприймає Російську Церкву в Україні та належить, наприклад, до Православної Церкви України, або просто не має бажання її підтримувати, автоматично сповідують нехристиянські цінності, що не є правдою. Адже для Православної церкви України сімейні цінності і неприйняття пропаганди мужолозтва (біблійний термін) є завжди характерними. То для чого змішувати борщ і кашу, церкву і пропаганду сексуальних відхилень? Для затуманювання мізків вірних російської церкви в Україні!

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій Зоря звернув увагу на символіку руху «Миряни» - вона йде від кремлівських стін.

«Новий мп-проєкт «Миряне» (назву для якого мабуть накреативили ті ж люди, що і бренд для «Паломницы») – навіть не приховує своєї справжньої сутності», – написав архієпископ ПЦУ. Він також нагадав, що сім років тому подібним чином зухвало демонструвала своє генетичне походження так звана Російська православна армія. Що й не дивно, адже у чернігівських храмах УПЦ МП, як ось у Спасі чи в Троїці, на чільних місцях – так звані ікони російського царя Ніколая II та його сім’ї. Для чого, якщо ви кажете, що ваша церква українська? Та й ще ми ж усі пам’ятаємо, як під час блокування цією церквою входу до Катерининської церкви там майорів прапор так званої Новоросії і архієпископ Амвросій Полікопа ходив не під хоругвами Богородиці, а під червоними прапорами «прогресивних соціалістів» Наталії Дубінської, більш відомої як Вітренко…

Певно, під час візиту вселенського патріарха Варфоломія до України Кремль дасть команду «мирянам» рушати проти духовного лідера 300 мільйонів православних світу. Зрештою, проти України. Як відомо, Христос - це любов. А тут ми бачимо тільки пропаганду ненависті до всього українського, до правди і до вселенського православія, підміняючи його московським лукавством у блискучих ризах.

Хто зупинить цю антиукраїнську навалу?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:рух Миряни, агенти Москви, УПЦ МП, фсб, Новінський, РПЦ, Вселенський Патріарх


Читайте також



Коментарі (0)
avatar