реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

З головної ялинки Києва зняли капелюха

З головної ялинки Києва та України, що встановлена на Софійській площі, в неділю, 13 грудня, прибрали капелюха, повідомив представник прес-служби Православної церкви України (ПЦУ) священик Іван Сидор.

"Вранці, у день пам’яті святого апостола Андрія Першозваного, з головної ялинки країни зняли капелюха. Чудове свято здорового глузду", - написав священик у Facebook і проілюстрував свій допис відповідними фотографіями.

Він звернув увагу на те, що якби така композиція "з капелюхів, мухоморів і пеньків" красувалася, наприклад, в Голосієво, чи на Оболоні, чи в будь-якому іншому районі столиці, це не викликало б критики та негативної реакції. "Але не на Софійській площі, поруч з святою Софією Київською і прямо над могилою другого українського патріарха Володимира Романюка", - додав представник прес-служби ПЦУ.

Священик вважає доречним прикрасити ялинку Віфлеємською зіркою і припинити "ділити, сварити, експериментувати".

Як повідомлялося, організатор святкового містечка (проект Folk Ukraine) пообіцяв, що напередодні дня святого Миколая капелюх на головній ялинці Києва замінять на зірку.

Капелюх, який містився на верхівці ялинки в центрі Києва, викликав неоднозначну реакцію серед жителів столиці, переважно негативну.Інтерфакс- Україна



Теги:головна ялинка, Софія Київська, Віфлеємська зірка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar