реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

З чого почати, якщо ви вирішили стати приватним підприємцем?

Відповідно до статті 42 Господарського кодексу України підприємництво — це самостійна, ініціативна, систематична на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.
Так з чого ж треба почати, щоб стати приватним підприємцем?

По-перше, для того, аби стати приватним підприємцем, фізичній особі необхідно здійснити державну реєстрацію. Державна реєстрація фізичних осіб-підприємців проводиться державним реєстратором виключно у виконавчому комітеті міської ради міста за місцем проживання фізичної особи-підприємця.
Для одержання свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи підприємця необхідно подати такі документи:

- платіжний документ, що підтверджує внесення плати збору за здійснення державної реєстрації;

- реєстраційну картку на здійснення державної реєстрації фізичної особи-підприємця;

- копію довідки про внесення громадянина-заявника до Держреєстру фізичних осіб-платників податків та інших обов’язкових платежів.

Документи реєстратору можна подати особисто, а можна надіслати поштою. Якщо подаються документи особисто, при цьому необхідно мати паспорт.

Якщо документи надсилаються, то їх треба відправити рекомендованим листом. Підпис громадянина на реєстраційній картці має бути нотаріально посвідчено. Свідоцтво має бути видане (надіслане поштою) заявнику максимум на третій робочий день після дня надходження реєстратору необхідних документів.

По-друге, приватному підприємцю необхідно визначитися, за якою схемою оподаткування він буде вести облік доходів та витрат. Для одержання свідоцтва про сплату єдиного податку або фіксованого патенту необхідно подати заяву до податкових органівх.

Нині діють три схеми оподаткування.

Перша схема оподаткування — це традиційна сплата податку з доходів авансовими платежами, виходячи з очікуваного доходу.

Друга — шляхом сплати фіксованого податку.

Третя — шляхом сплати єдиного податку за спрощеною системою оподаткування для малого підприємництва, що з’явилася 1998 року.

Адреса державного реєстратора: м. Чернігів, вул. Коцюбинського, 82.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові




Теги:податкова, підприємець, патент


Читайте також



Коментарі (0)
avatar