реклама партнерів:
Головна › Новини › Гаряча точка

Всією громадою на захист своїх прав: примусимо «Чернігівгаз» працювати на людей!

Шановні чернігівці, панове споживачі!

Щоб захистити свої права для початку було б резонно хоча б раз ініціювати громадські слухання по темі: «Про стан надання послуг ПАТ «Чернігвгаз» громаді м. Чернігова» на основі Положення про громадські слухання Чернігівської міської ради і там поговорити по дєлу! І це можливо!
Судіть самі.
Відповідно до «ПОЛОЖЕННЯ про громадські слухання у м. Чернігові» (див. сайт міськради) пункти:
1.7. Предметом обговорення на громадських слуханнях є питання, що належать до повноважень органів місцевого самоврядування відповідно до чинного законодавства.
2.1. Ініціювати громадські слухання можуть міський голова, депутати міської ради в кількості не менше третини від загального складу ради, жителі міста - ініціативна група в кількості не менше 30 осіб, які мають право голосу на виборах в органи місцевого самоврядування.
У той же час стаття 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (Повноваження в галузі житлово-комунального господарства, побутового, торговельного обслуговування, громадського харчування, транспорту і зв'язку) відносить до відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад такі повноваження (див. пункти), а саме:
3) здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів;
4) встановлення за погодженням з власниками зручного для населення режиму роботи розташованих на відповідній території підприємств, установ та організацій сфери обслуговування незалежно від форм власності.


МОЖЕ СПРОБУЄМО?

Контактна інформація для створення ініціативної групи жителів Чернігова:
14000, м. Чернігів, вул. Щорса, 4, офіс Чернігівської обласної організації Української народної партії, тел. (0462) 77-51-60, тел./факс (0462) 4-43-36, [email protected]
Соломаха Сергій Васильович





Коментарі (6)
avatar
1
ВООБЩЕ НЕ ПОНЯТНО, ЧТО ТВОРИТСЯ В ГОРГАЗЕ. ТРЕБУЮТ ДОКУМЕНТЫ КОТОРЫЕ НЕ ИМЕЮТ ПРАВО ТРЕБОВАТЬ, КОД, ПАСПОРТ КВАРТИР, ПАСПОРТА, СПРАВКИ С БТИ И МНОГОЕ ДРУГОЕ. ОСНОВАНИЕ??? ОНИ, ЧТО СОБИРАЮТСЯ ПРОДАВАТЬ НАШИ КВАРТИРЫ??? КУДА СМОТРИТ ПРОКУРАТУРА, МЕСТНЫЕ ВЛАСТИ??? ПОЛНЫЙ БЕСПРЕДЕЛ!!!
avatar
2
Вот и замечательно. Депутаты желательно всех партий, займитесь Горгазом. Как и сколько можно издеваться над людьми? . эпопея с новыми договорами - особый разговор. Требования абсолютно беспочвенны. Каждый многоэтажный дом имеет техническую документацию на подвод газа и разводку по квартирам. Она не менялась годами и десятилетиями. Зачем людям, особенно пожилым. топать по жаре. выстаивать очереди только за тем. что уже есть.? Да ещё и деньги платить! разве нельзя работникам этого "замечательного" учреждения пройтись по домам и квартирам, как это было раньше заключить те же договора но без проблем и кучи ненужных справок? (Платных). Вот этот вопрос значительно насущнее вопроса о переименовании улиц.
avatar
3
Хотелось бы заключение договоров провести цивилизованным образом, а не свалить всю работу на потребителей.
avatar
4
Треба навчитися захищати свої права та права своїх родин, використовуючи чинне законодавство.
Якщо не вдастся або це виявиться неефективним, то вимагати зміни законодавства.
На жаль, українці не навчилися користуватися чинним законодавством для свого захисту.
Може досі, панове-споживачі, витрачати сили на обрання месій у ВРУ і органи місцевого самоврядування, а самим взятися за справу?
ПЛАН ДІЙ:
1. Звернемось до міського голови.
2. До депутатів міської ради.
Якщо ці народні обранці нам по черзі відмовлять, будемо створювати і реєструвати іниціативну групу у 30 осіб і збирати 3000 підписів чернігівців за 15 днів.
ГУРТУЙМОСЯ, БО МИ ТОГО ВАРТІ!
СЛАВА УКРАЇНІ!
avatar
5
Шановный пан Соломаха, и когда планируется первое обращение?
И ещё, если мы везде будем все решать сами, зачем нам депутаты вообще??? Давайте создадим клубы по интересам и не надо будет кормить стаи бездельников, которым мы делегировали свои права, что в местных советах, что в ВР.
avatar
6
А якого дідька у нас в області протирають штани такі дармоїди як відділення Антимонопольного комітету та НКРЕ? Треба їх листами закидати.
avatar