реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Вшануймо Великого мецената !

У 2013 році виповнюється 175 років від дня народження В.В.Тарновського-молодшого (1838-1899), українського культурного, громадському діяча, мецената, колекціонера.

З цієї нагоди у серпні минулого року в Національному історико-культурному заповіднику «Качанівка» відбулася конференція.

За підсумками конференції учасники звернулися з ініціативою встановлення на території заповідника пам’ятника Василеві Тарновському- молодшому, а на підтримку пропозиції Ніжинської міськрайонної благодійної організації «Благодійний фонд «Ніжен» - звернутися до Ніжинської міської ради про присвоєння імені В.В.Тарновського-молодшого одній із вулиць міста.

На підтримку рішень конференції Благодійний фонд «Ніжен» надіслав відповідні листи органам влади міста і району. Фонд сподівається що ім`я видатного українського діяча буде гідно вшановано на Ніжинщині.

Більш детальну інформацію можна отримати на сайті: НІКЗ «Качанівка» www.kachanovka.in.ua.



Теги:меценати, БФ Ніжен, Качанівка, Василь Тарновський


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Для нинішньої України випадок унікальний - людину намагаються вшанувати не за благі наміри, а за конкретний вагомий результат наполегливої роботи! І це обнадіює! Невже народ розумнішає і починає тямити, кого треба вшановувати - невдах та маніловських мрійників, чи таких, як Тарновський?
avatar