реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Всеукраїнське громадське вшанування пам’яті Героїв Крут на Чернігівщині. Фото

29 січня 2012 року на території Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут» патріотичні, національно-демократичні партії та організації традиційно, починаючи з 1990 року, вшанували пам’ять Героїв Крут.
Спільну панахиду на честь пам’яті загиблих курсантів і студентів – захисників своєї Української держави в бою під Крутами відправили священики Української православної церкви Київського Патріархату та Української греко-католицької церкви на чолі з єпископом Київським Йосипом УГКЦ.
Організатор і ведучий мітингу, голова Чернігівської обласної організації Української народної партії Володимир Ступак назвав присутні політичні сили та громадські організації: УНП, ВО «Свобода», «Наша Україна», Народний Рух України, Конгрес українських націоналістів, партія «Удар», ВО «Батьківщина», партія «За Україну», Радикальна партія, Всеукраїнське братство ОУН-УПА імені генерал-хорунжого Романа Шухевича, Спілка офіцерів України, ВГО «Просвіта» та інші.
Однак ні сам нардеп Олег Ляшко, ні його радикальні партійці у громадському вшануванні участі не взяли.

Про значення подвигу Героїв Крут у боротьбі за незалежність України проти агресорів та сучасні завдання на захист української демократії та суверенного існування рідної держави, прав та свобод нашого народу й кожного громадянина виступили один із засновників РУХу, народний депутат України 1-4, 6-го скликань від Української народної партії Іван Заєць; народний депутат України, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок; народний депутат України, лідер партії «За Україну» В’ячеслав Кириленко; народний депутат Сергій Аверченко ("УДАР"), народний депутат України 6-го скликання, представник від партії «Наша Україна» Микола Онищук; голови КУН Степан Брацюнь та Спілки офіцерів Україні Євген Лупаков; автор меморіалу «Пам’яті Героїв Крут», народний художник України Анатолій Гайдамака, а також депутати Чернігівської обласної ради Сергій Журман (ПРП) і Віктор Лабазов (НРУ) та Львівської облради Андрій Холявко (ВО"Свобода").

Зокрема,представник рухівської націонал-демократії, яка виборола незалежність України, Іван Заєць підкреслив, що боротьба з російськими окупантами точилася переважно силами української молоді, яка розуміла, що українська держава має захищатися не лише універсалами і законами, але й мілітарно.
Дехто з політиків і журналістів намагаються применшити значення цієї битви і цього Чину, ставлять питання, чи доцільним був цей бій, чи доцільно було проливати кров молоді. Але ця молодь змусила зупинитися російські окупаційні війська, задум яких полягав у тому, щоб взяти сходу Київ і допомогти більшовикам-арсенальцям втопити волю України в українській крові. Вони розраховували на те, щоб захопити Київ і не дозволити укласти Брестські угоди, щоб Україна не з’явилася світу як незалежна країна, визнана багатьма державами.
Сьогодні знову постала загроза знищення української держави. Влада лицемірить: чиновники покладають вінки до меморіалу героїв Крут, а на Печерських пагорбах Табачник викреслює з підручників історії саме цю сторінку.
Янукович зі своєю бандою совєтизує наше життя, з історії вони хочуть викинути усе, що було між колективізацією і здобуттям незалежності.
У 2013 році вони планують провести перепис населення, і зробити це так, щоб українців на нашій землі поменшало.
Влада вчить нас бути толерантними до ворогів, але ми не будемо до них толерантними.
Мову потрібно захищати так, як захищають життя.
Треба відмобілізуватися так, як ми це робили в кінці 80-х – на початку 90-х, йти до українців на схід і південь.
"Не допустити прийняття нової конституції," - закликав україську громаду на завершення свого виступу Іван Заєць.

Завершив урочистий мітинг ветеран УПА, представник Всеукраїнського братства ОУН-УПА імені генерал-хорунжого Романа Шухевича Теодор Дячун. Він разом з усіма учасниками мітингу зачитав Декалог Українського націоналіста.
Учасники Всеукраїнського громадського вшанування пам’яті Героїв Крут урочисто заспівали національний гімн «Ще не вмерла України…», а делегація Української народної партії на чолі з Іваном Зайцем і Володимиром Ступаком поклала вінок від УНП до Кургану Слави, спорудженого українського громадськістю до 85-ї річниці бою під Крутами.

Прес-служба Чернігівської обласної організації
Української народної партії








































Коментарі (0)
avatar