реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Вселенський Патріарх Варфоломій засудив вторгнення Росії в Україну

Прикро вражений вторгненням збройних сил Російської Федерації на територію України сьогодні вранці, Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій зателефонував Блаженнійшому Митрополиту Київському і всієї України Епіфанію, висловивши глибокий жаль у зв’язку з цим кричущим порушенням будь-якого поняття міжнародної легітимності, а також щоби засвідчити підтримку воюючого українського народу та сімей невинних жертв.
Вселенський Патріарх засудив цей неспровокований напад Росії на Україну, незалежну і суверенну державу Європи, а також порушення прав людини та жорстоке насильство над нашими ближніми і, перш за все, над мирним населенням.

Патріарх просить Бога любові і миру просвітити керівництво Російської Федерації, щоби воно зрозуміло трагічні наслідки таких рішень і дій, які можуть стати поштовхом навіть до світової війни.

Вселенський Патріарх також закликав лідерів усіх держав, європейських інституцій та міжнародних організацій працювати над мирним врегулюванням цієї критичної ситуації шляхом чесного діалогу, який є єдиним засобом вирішення будь-якої проблеми та вирішення будь-яких суперечок.

Вселенський Патріарх по-братськи закликав Помісні Православні Церкви, а також усіх християн і кожну людину доброї волі до невпинної молитви за український народ та за верховенство миру і справедливості в Україні.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній подякував Його Всесвятості Патріарху Варфоломію за підтримку, молитву і заклик до відновлення миру, а також розповів про поточну ситуацію. Зокрема у розмові Митрополит зазначив, що всі головні релігійні конфесії в Україні однодушно засудили акт агресії та закликали народ підтримувати українську державу і військо в спротиві агресору.

Пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)



Теги:митрополит Епіфаній, Вселенський Патріарх, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar