реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вселенський патріарх: "Найважливіша подія - українська автокефалія"

Вселенський Патріарх Варфоломій сказав, що найважливішим у 2019 році було надання автокефалії Православній Церкві України, що надало мільйонам українських православних братів "мати можливість керувати справами місцевої церкви без залежності від будь-якої іншої Церкви". Пре це пише грецьке видання Оrthodoxtimes, передає Прямий.

Патріарх Варфоломій також згадав тих, які звинувачували Вселенський Патріархат у наданні ПЦУ лише часткової автокефалії.

"Це не правда. Ми надали їм повну Автокефалію, як і всім іншим церквам, у минулі століття і останнім часом, яким була надана Автокефалія від Вселенського Патріархату, що, я мушу зазначити, є єдиною Церквою, яка має за священними канонами історичне право Церкви про надання автокефалії. Отже, ми надали їм абсолютну Автокефалію", – сказав патріарх.

"Як тільки вони обрали свого предстоятеля Епіфанія та його Священний Синод, ми не маємо причин втручатися, якщо вони не попросять у нас поради про будь-які важкі труднощі, з якими вони можуть зіткнутися у своєму церковному житті", – підсумував Вселенський Патріарх Варфоломій.

Він побажав, щоб 2020 рік був благословенним, плідним та "перш за все, щоб приносив більше миру світу, який так відчайдушно потребує цього".



Теги:пцу, Варфоломій I, українська автокефалія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar