реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Все частіше -- самогон замість горілки

Споживання горілки в Росії продовжить скорочуватися. Як пишуть аналітики ІК Ренесанс Капітал в огляді алкогольної галузі, до 2014-2015 рр.. споживання напою впаде вдвічі до показників початку нульових років.
Головною причиною відмови росіян від горілки стане зростання мінімальної ціни. Разом з тим експерти не вважають, що падіння споживання горілки призведе до "протверезіння" населення - її місце займе самогон домашнього виготовлення, обсяги виробництва якого перевищать горілчані.

Тенденція до зниження споживання горілки на душу населення відзначається в Росії з 2004 року. За даними Росстату, цей показник знизився за останні сім років на 26%, з 15 до 11,1 літра горілки на рік на кожного росіянина, включаючи жінок, дітей і людей похилого віку. При цьому експерти ринку відзначають, що фактичного зниження споживання алкоголю росіянами не відбулося - зміни торкнулися лише структури споживання. Частина споживачів перейшла на пиво і вино, частина - на сурогати і алкогольної рідини.

У ІК Ренесанс Капітал впевнені, що підвищення акцизів на горілку на 30% в 2012 році призведе до зниження споживання напою на 10% в річному зіставленні.

Нещодавно повідомлялося про те, що Україна може ввести мінімальні ціни на імпортний алкоголь. Профільним міністерствам було доручено розробити відповідний документ, який повинен захистити національного виробника горілки від дешевої російської продукції.
Відголос



Теги:алкоголізм, акциз на горілку, Росія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar