реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Вперше у Чернігові засуджено російського шпигуна

Прокуратурою Чернігівської області доведено в суді вину особи у збиранні з метою передачі представникам іноземної держави відомостей, що становлять державну таємницю (ч. 1 ст. 114 Кримінального кодексу України) та у зберіганні та придбанні бойових припасів та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

Шпигуна, який прибув з РФ і мешкав у м. Чернігові, викрито в минулому році при спробі заволодіти таємними документами.

Після затримання в підозрюваного були вилучені карабін з оптичним прицілом, патрони для вогнепальної зброї та тротилова шашка, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.

Як встановлено досудовим розслідуванням і підтверджено в суді, на території Чернігівської області цей громадянин як особисто, так і шляхом залучення до негласного співробітництва інших осіб, здійснював збір розвідувальної інформації у сфері розробки технологій виготовлення військової зброї, товарів військового призначення, а також компрометуючої інформації стосовно співробітників правоохоронних органів та органів державної влади з метою її подальшого використання на шкоду інтересам України.

У ході слідства встановлено, що Владислав Макаров намагався заволодіти кресленнями системи наведення боєголовки артилерійського снаряду «Квітник», який розроблявся на Ніжинському НВК «Прогрес». Також він намагався отримати технологію виробництва вуглеволокна на підприємстві «Хімтекстильмаш».
Вироком Деснянського районного суду м. Чернігова обвинуваченого визнано винним у скоєнні даних кримінальних правопорушень і засуджено до 9 років позбавлення волі.



Теги:Деснянський суд, російсько- українська війна, Шпигун, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar