реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Восьме чудо світу" у Чернігові

Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» запрошує на відкриття унікальної виставки мікромініатюр «Восьме чудо світу», створених Володимиром Казаряном.

Серед них – портрет Тараса Шевченка на рисовому зернятку, знаменитий караван верблюдів у вушку голки, підкута блоха, букет троянд, стеблом яких служить людська волосина, скульптури на макових зернах та безліч інших мікромініатюрних творінь. Відвідувачі, завітавши на виставку мікромініатюр та заглянувши в мікроскоп, потрапляють в приголомшливий світ дивовижних чудес, де на волосині, яка вставлена у вушко швейної голки, балансує група слонів-еквілібристів, на рисовому зернятку виконує танець 8 дівчат, на кінчику волосини застигла чарівна Мерилін Монро, а на зрізі макового зерна Чарлі Чаплін міряється силою з величезним культуристом, розглянути якого можна тільки при 300-кратному збільшенні. Мозаїчний портрет Ісуса Христа розміром з 1-копійчану монету Майстер зібрав більш ніж з 10 тисяч мікрокаменів, а вишукані мережива, виткані з однієї сотої частини людської волосини!

Володимир Казарян створює шедеври мікромініатюр в перервах між ударами серця – навіть така незначна мікровібрація може зіпсувати результат багатомісячної праці. Робота виконується вручну під мікроскопом. Інструментом служать шматочки синтетичного алмазу, або різці, зроблені з надміцної сталі. Головним є зосередженість на роботі, величезна витримка й концентрація уваги, яка виробляється роками наполегливої праці.

За 15 років виставкової діяльності унікальна виставка об’їздила Україну, Росію, країни Прибалтики, побувала у Чехословаччині, Єгипті, в Америці, увійшла до десятки дивовижних видовищ світу. У Чернігові виставка презентується вперше!

Відкриття унікальної виставки мікромініатюр «Восьме чудо світу» відбудеться 22 квітня о 15.00 в Колегіумі (на Валу).

Контактні телефони: 608-603, 608-713.
Сергій ЧЕРНЯКОВ




Теги:мікромініатюри, Національний, світу, виставка, архітектурно-історичний, чудо, Чернігів, восьме, заповідник, стародавній


Читайте також



Коментарі (0)
avatar