реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Воно так не літає, Володимире Олександровичу!

Президент презентував у Давосі хибну модель інвестицій в економіку країни.

Бо вона ділить інвесторів на "своїх" та "іноземних", віддаючи перевагу чужим людям і чужим грошам.
Чужі гроші і чужий бізнес в Україні - це такий тепер, анонсований на весь світ Президентом, пріоритет, аж до призначення українського державного службовця, у анекдотичному, якщо не принизливому статусі "няні".
Воно так не літає, Володимире Олександровичу.

Іноземний капітал крокує туди, де є закон і порядок, сталі правила гри та привабливий бізнес-клімат.
Дайте своїм тих державних "нянь", щоб вони нарощували виробництво, отримували без хабарів дозволи на будівництво, позбулись безкарних податківців та митників, заведіть тих "нянь" у Мінфін, який не здатний корегувати курс таким чином, щоб експортери не зупиняли виробництва, зробіть, врешті гарні умови для українського виробника, українського підприємця і тоді, і тільки тоді, іноземні інвестори самі стануть у чергу на літак до України.

Не ідуть інвестори у країну де своїм, рідним, місцевим не працюється добре.

Повірте, ті хто цікавляться інвестиціями в Україну, довгостроковими, у основні фонди, із створенням робочих місць, вміють читати, і читають і про суддю Вовка, і про Оманські "інвестиції", і про дірки у бюджеті, і про курс, який ніяк не можна спрогнозувати, і про усі ті речи, із якими жодна "няня" не впорається.

І у десятий раз постає питання, Володимире Олександровичу, хто Вам кидає ці "геніальні" "креативні" рішення про "українську інвестиційну няню"?

Чи не автори скетчу про Україну у образі повії з "нмецького фільму", яким ви веселили людей у Юрмалі?
Женіть їх у шию, бо:

1. "Няня" для інвестора - це жіночй образ із купою двомовностей, аж до сексизму. Відраза і жах для любої цивілізованої компанії.
2. "Няня" - державний службовець, а державний службовець, який працює не на галузь, не на підприємництво у цілому, а на конкретну компанію чи бізнес - це КОРУПЦІЯ у чистому вигляді.

Ви прямо сказали про те, що цей/ця державна людина буде працювати на іноземну, приватну компанію 24 години на добу.
А 24 години на добу працює тільки раб на господаря, ваші спічрайтери не в курсі про права людини, які є навіть у няні?

Зустрічайте гомеричний регіт, принизливі карикатури із "нянями", чергову хвилю розчарування у запропонованих підходах покращення інвестиційного клімату в Україні, у якому відсутній головний зміст і головна "мова" для іноземного бізнесу -
- міцні, державні та недержавні інституції, які ефективно працюють за цивілізованими правилами ведення підприємницької діяльності.

Інституції, право, закон, бізнес-клімат.
Україна без олігархів.
Чекаємо.

Костянтин ІВАНОВ



Теги:інвестиції, давос, модель економіки, Костянтин Іванов


Читайте також



Коментарі (0)
avatar