реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Вонмєм: московська брехня!

Московитська натура не міняється. Треба вам землю - дамо: крєстьянам - зємлю! треба припинити війну - мір народам! Треба робітників об'єгорити - фабрікі рабочім! те, що потім землю відберуть комісари, як і фабрики, що комуна буде війни вести незупинно - то вже друге питання. Головне - сказать!

Так у них і в церкві було - історики свідчать, що які б не були розпусники їх єпископи, але якщо службу красиво служили - терпіли. Що в тій службі нічого не розуміли навіть попи, не кажучи вже про мирян - какаяразніца!

Так і сьогодні: щоб пустити туману в православні очі, архієрейський собор РПЦ в Москві благосклонно рішив задовольнити прохання свого вірного ставленика - митрополита Онуфрія (Березовського) і написати, що УПЦ Московського патріархату керується з Києва. Але лишається церквою ... московського патріархату, а Онуфрій постійним членом московського синоду.

Недалекі журналісти та клеврети МП заговорили про якусь самостійність УПЦ МП. Знов за рибу гроші. Та ось Статут РПЦ не дає збрехати:

Устав РПЦ. Глава I. Общие положения
1. Русская Православная Церковь является многонациональной Поместной Автокефальной Церковью, находящейся в вероучительном единстве и молитвенно-каноническом общении с другими Поместными Православными Церквами.
2. Входящие в Русскую Православную Церковь Автономные и Самоуправляемые Церкви, Экзархаты, Митрополичьи округа, митрополии, епархии, викариатства, синодальные учреждения, благочиния, приходы, монастыри, братства, сестричества, духовные учебные заведения, миссии, представительства и подворья (далее по тексту Устава именуемые «канонические подразделения») канонически составляют Московский Патриархат.

...Тобто вся ота УПЦ МП, на хлопський позір самостійна, прирівняна до єпархій і благочиній. Але головне - сказать чи сказонуть! Вонмєм! Пакі і пакі!

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Московська церква, самостійність УПЦ МП, Онуфрій Березовський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar