реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Вони хочуть заткнути нам рота!

В Україні не вщухають дискусії довкола законопроекту, який пропонує ввести кримінальну відповідальність для журналістів за наклеп.

«Дійсно, в Європі є відповідальність за наклеп. Інша справа, що в Європі існує незалежна судова і правоохоронна система. І якщо доведеш факти, то відповідно той, хто вважає, що проти нього здійснили наклеп, нічого не зможе вдіяти, яким би багатим і впливовим він не був. У нас судді і прокурори цих фактів не побачать і «потрібних людей» посадять на «потрібні терміни», – вважає колишній журналіст, а нині депутат від НУНС Володимир Ар’єв.

Наразі ж ухвалення законопроекту щодо введення кримінальної відповідальності за наклеп уже засудили Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, Національна спілка журналістів України, Незалежна медіа-профспілка України, рух «Стоп цензурі!», уповноважений Верховної Ради з прав людини Вікторія Лутковська, перший віце-премєр Валерій Хорошковський.

Окрім того Організація з безпеки і співробітництва в Європі, «Репортери без кордонів», Міжнародна і Європейська федерації журналістів, Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів теж виступили проти такого законопроекту

Ось список народних (якого тільки народу?) депутатів, пов'знаих з Чернігівщиною, які проголосували за цей Закон. "Сіверщина" приєднується до акції "Української правди" і закликає подзвонити, написати та будь-яким іншим чином висловити свою незгоду з таким рішенням депутатів.

1) Андрос Сергій Олександрович, ПР
255-43-47
[email protected]
http://www.facebook.com/profile.php?id=100003168279334&ref=ts,

2)Лещенко Володимир Олексійович, КПУ
255-35-14
[email protected],

3)Маньковський Григорій Володимирович, ПР
286-87-12
[email protected],

4)Мірошніченко Юрій Романович, ПР
255-35-34, 255-33-14
[email protected]
https://www.facebook.com/umirosnicenko,

5)Плющ Іван Степанович, група «Реформи заради майбутнього»
255-38-55
[email protected],

6) Чечетов Михайло Васильович, ПР
255-27-90
[email protected]









Теги:Лещенко, Андрос, закон про наклеп, свобода слова, Маньковський, Чечетов, плющ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar