реклама партнерів:
Головна › Новини › СПОРТ

Вона вболіває за наших

Сьогодні в канадському Ванкувері розпочинаються зимові Олімпійські ігри. Газета "Сіверщина" в свіжому числі представляє чернігівських учасників змагань -- Оксану Хвостенко, її чоловіка Вячеслава Деркача, Андрія деризмелю та Сергія Семнова. Всі вони -- біатлоністи.
Тут же "Сіверщина" представляє свого позаштатного автора Станіслава Настенка (на фото), який працює волонтером на Олімпіаді. Через нього редакція газети передала лист-вітання чернігівським спортсменам. Ось деякі враження Станіслава: "Загалом українська делегація на Зимову Олімпіаду 2010 налічує 47 атлетів, плюс тренери, медики, адміністрація – доволі чисельна компанія. Поки що не всі спортсмени долетіли до Ванкувера, але ті українці, що прилетіли вже зараз виділяються в Олімпійському містечку чисельністю. Я підрахував, що з 82-х команд українська 12-та по числу спортсменів.

І справді, українські атлети дуже помітні цими днями в олімпійському містечку. Найперше тому, що ще далеко не всі національні делегації прилетіли і деякі будинки стоять порожніми. По-друге, українська форма, особливо верхній одяг, дійсно вийшла якоюсь ефектною і гарно запамятовується візуально. Поруч з українцями живуть шведи, і хоча кольори майже ті самі, але увесь визерунок це три жовті корони спереду і рублене Sweden на спині. На українському прогулянковому костюмі плететься жовтий плющ спереду і стилізована під тризуб лілія на спині разом з UKRAINE – Україна.

В українському адміністративному вагончику в самому центрі величезний український прапор з підписом президента, а по периметру тематичні малюнки українських дітей.

Також я познайомився з декількома українськими спортсменами, які приємно здивували мене вільним обходженням з компютерами, а й загальним ентузіазмом до електроніки. Щоправда їх нотбуки з суцільно кириличною ОС викликали у мене ще більший культурний шок, ніж картини Марка Шагала в галереї на вулиці Grenville… Перші декілька секунд я клипав очима не сприймаючи, що операційна система може бути настільки кириличною :-) Що несподівано підтвердило мені самому, що я вже дійсно ніщо інше, як «канадський волонтер, який розмовляє українською мовою». http://ukietalks.com/Blog/2010/02/09/diary-volunteer-1/

На Олімпіаді в числі болільників перебуває і голова Чернігівської обласної ради Наталія Романова. На місці її роботи повідомляють, що Наталія Андріївна -- у відпустці.




Теги:українська збірна, Ванкувер, олімпіада, Романова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar