реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Волинська «КАРМЕН» відкрила ХХ Міжнародний фестиваль “Слов'янські театральні зустрічі ”

Сьогодні, 27 жовтня, в Чернігові на сцені обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченко урочисто відкрився ювілейний ХХ Міжнародний фестиваль “Слов'янські театральні зустрічі ”.
Фестиваль “Слов'янські театральні зустрічі ” було започатковано ще у 1990 році на Чернігівщині як символ миру і дружби між трьома слов’янськими народами – українським, російським та білоруським, а у 2002 році фестиваль вже набув статусу Міжнародного.

«Чернігівська земля гостинно приймала двадцять років поспіль найкращі театральні колективи та буде приймати і надалі», - у своєму вітальному слові зазначив заступник голови, керівник апарату облдержадміністрації Володимир ПРИХОДЬКО.

Слова щирості та подяки висловили керівники саме тих театрів, які й започаткували цей унікальний фестиваль двадцять років тому.

Директор Гомельського обласного театру драми Валентина МОІСЄЄНКО, директор Брянського Ордена Трудового Червоного Прапора театру драми ім.О.Толстого заслужений працівник культури РФ Володимир МАКАРОВ та директор Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т.Г.Шевченко Сергій ЛИННИК висловили бажання й надалі продовжувати добру традицію проведення театрального параду на славетній Сіверській землі.

Приємною несподіванкою для всіх присутніх були вокальні імпровізації від директорів Брянського та Чернігівського театрів.

Слова закоханості до древнього Чернігова висловив директор-художній керівник Волинського академічного обласного музично-драматичного театру ім.Т.Г.Шевченка заслужений діяч мистецтв України Богдан БЕРЕЗА.

Ювілейний двадцятий Фестиваль відкрив саме Волинський театр музичною драмою «КАРМЕН» за однойменною новелою П.Меріме.
В новелі Проспера Меріме йдеться про циганську танцівницю Кармен, у яку закохався офіцер Хосе. Дівчина зізнається, що кохає тореадора Ескамільйо. Але ж кохання не дає йому нічого, окрім болю і страждань, перетворює його з добропорядної людини на контрабандиста і, врешті, на вбивцю.
Отже жінка, маючи силу над чоловіком, може, як піднести його, так і занапастити. У автора чотири Кармен, будучи різними, являють єдину суть – лиха...У фіналі Хосе вбиває невірну Кармен. Оскільки її тілесних іпостасей чотири — на сцену падають усі четверо.

Режисер-постановник Петро ЛАСТІВКА (до речі, який багато років працював в Чернігівському академічному музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченко) зробив інсценізацію барвистою, злагодженою, простою — і при тім загадковою.
Нескінченними бурхливими оплесками закінчився перший день ювілейного фестивалю “Слов'янські театральні зустрічі ” але це початок фестивалю!

Олександр МАЙШЕВ,
управління культури і туризму облдержадміністрації.

фото та відео Олександр Майшев

cult.gov.ua







Теги:Волинь, гастролі, театральний фестиваль, Кармен, театр, театральні зустрічі, Луцьк


Читайте також



Коментарі (0)
avatar