реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Воду з Десни хотіли красти для картоплі

Без усіляких дозволів компанія «Агроресурс-2006» проклала труби від Десни на свої поля, щоб поливати картоплю.

Тільки шум, який здійняли місцеві журналісти й селяни, змусив реагувати владу. Корюківська окружна прокуратура відкрила кримінальні провадження про безгосподарське використання земель і самовільне будівництво споруд на самовільно зайнятій ділянці.

Землі, по яких компанія проклала труби, - орендовані паї селян. Про ці роботи мешканців села Ушня Менської громади ніхто не попередив. Тому на сході села ушнянці виступили проти такого самоуправства, справедливо вважаючи, що викачування води з Десни негативно вплине на річку, яка й так уже кілька років не бачила повноводдя.

На збори до селян приїхав голова Менської ОТГ Геннадій Примаков, якому ушнянці справедливо закидали агітацію за цю агрофірму, що вдається до такої контрабанди води. Геннадій Примаков натомість зазначив, що фірма дозвіл на проведення робіт мала брати у власників паїв. А як щодо висмоктування води з Десни? "Нині я знаю, що документів немає. У них якісь документи на стадії розробки, десь на договірних засадах, тільки договори укладені. Але самих дозвільних документів на початок робіт у них не було", - каже Геннадій Примаков.

Роботи біля Ушні тепер обстежують комісія Менської міськради та представники прокуратури. На спільному засіданні було підтверджено: жодних дозвільних робіт підприємство не має. Директор з виробництва агрокомпанії Сергій Незгода уточнив, що документи у стадії виготовлення. Він вибачився за поспішний початок робіт і запевнив, що підприємство все, що було порушено, відновить.
"Голос України"

Фото з сайту Сусіди/сіті.



Теги:обміління річок, геннадій Примаков, Менська ОТГ, Ушня, агрохолдинги, Десна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar