реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Власника 16 ділянок у Количівці поновили на посаді

Екс-голову Державної фіскальної служби України Романа Насірова поновили на посаді. Таке рішення ухвалив окружний адміністративний суд Києва 11 грудня. Про це Громадському повідомив адвокат Насірова Любомир Дроздовський.

Насіров заявив, що збирається повернутися на роботу завтра вранці, 12 грудня. Представник Кабміну у Верховній Раді, народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Вадим Денисенко вже заявив, що Уряд оскаржить поновлення Насірова. Поновлення екс-глави ДФС на посаді не стосується справи про причетність до розкрадання 2 млрд грн, яку розслідує НАБУ, повідомив Громадському перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук.

«Ми можемо тільки на стадії досудового слідства відсторонювати підозрюваного. Насірова з посади звільняв Кабмін, це їхні трудові відносини», — сказав він.

За словами адвоката Насірова, рішення суду підлягає негайному виконанню, тому Насірова відновили на посаді відсьогодні — з 11 грудня. Також суд зобов'язав виплатити йому зарплатню за вимушений прогул.

Поновлення вимагали у зв'язку з порушенням процедури під час звільнення, зазначив депутат Верховної Ради від «Самопомочі» Андрій Журжій, який був у залі суду.

«Судячи з поведінки одного з колегії суддів, суд сумнівався в достовірності факту існування в екс-голови ДФС України громадянства Об'єднаного Королівства», — написав Журжій.

На користь Насірова з ДФС стягнули 183 тисячі гривень.

Романа Насірова відсторонили від посади керівника ДФС на початку березня 2017 року, одразу після того, як детективи НАБУ затримали його і обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою у 100 млн гривень.

10 листопада 2017 року Насірову вручили обвинувальний акт. На думку слідства, Насіров дав дозвіл на розстрочення податкових боргів підприємствам народного депутата Олександра Онищенка. Тим самим завдав збитків бюджету на 2 мільярди гривень, уважають у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

"Громадське"



Теги:хабар, Корупція, ДФС, Роман Насіров, Количівка


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Скоро і Януковича поновлять на роботі.
avatar