реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Насірова знову "пов'язали"

Слідча суддя ВАКС Наталія Мовчан обрала для ексголови ДФС Романа Насірова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативною заставою у 523 млн грн. Строк дії тримання під вартою до 17 грудня 2022 року.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Якщо Насіров внесе кошти, він повинен буде дотримуватися низки обов’язків, зокрема не відлучатися з Києва без дозволу детективів ,прокурорів чи суду, утриматися від спілкування зі свідками, здати закордонний паспорт та носити електронний браслет.

Запобіжник обрали у справі про одержання Насіровим 5,5 млн доларів та понад 21 млн євро хабарів, які йому нібито заплатив агробарон Олег Бахматюк. За версією слідства, за ці кошти Насіров допоміг компаніям Бахматюка у прискореному режимі отримати відшкодування ПДВ. В той час як інші компанії, маючи аналогічні підстави для відшкодування, не отримували його тривалий час.

На розгляд клопотання знадобилося більше 20 годин, під час яких прозвучало багато цікавого. Зокрема, прокурор повідомив про наявність у Насірова британського громадянства та двох квартир у Лондоні, які він може використовувати для проживання.

Крім того, під час обшуку у Насірова виявили заяву на репатріацію до Ізраїлю, а дружина Насірова з дітьми перед початком повномасштабного вторгнення виїхала з України саме до Ізраїлю. Сам же Насіров у період воєнного стану 5 разів виїздив за кордон

Насіров - азербайджанець за етнічним походженням, жив у Чернігові. У Количівці він має 16 земельних ділянок.



Теги:Количівка, вакс, Насіров, ДФС, Україна - Ізраїль, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar