реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Влада себе береже: заплачені лікарнею гроші поверне лікар

Завершується епопея у Семенівці по справі смерті дитини через нехлюйство лікарів. Головного лікаря ще раніше звільнено сесією районної ради, хоча саме його першого треба винуватити у трагедії.

Виплачені лікувальним закладом кошти стягнуто з лікаря-винуватця. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області

Прокурором доведено у суді наявність правових підстав для покладення матеріальної відповідальності на лікаря-педіатра, винного в неналежному наданні медичної допомоги дитині.
Завдяки активній позиції прокурора Семенівським райсудом 08.12.2014 постановлено рішення про стягнення з колишнього працівника медустанови на користь лікарні 150 тис. грн., виплачених лікувальним закладом.

Як зазначалося раніше, саме таку суму за вироком суду місцевий заклад охорони здоров’я виплатив батьку немовляти, яке померло внаслідок неналежного надання медичної допомоги лікарем-педіатром. Суд визнав цього лікаря винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому).

Наразі прокурором району за аналогічним фактом неправомірних дій іншого лікаря-педіатра цієї ж лікарні, що спричинили смерть дитини у віці 11 років, підготовлено позов про стягнення з винної особи понад 200 тис. грн.



Теги:прокуратура Чернігівської області, смерть дитини, Семенівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar