реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Прокуратура контролює розслідування аварії у Семенівці

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної пригоди, яка сталася в листопаді 2015 року в м. Семенівці, внаслідок якої загинув пішохід (ч. 2 ст. 286 КК України).

Під час досудового розслідування водій автомобіля у своїх поясненнях повідомив, що видимість йому обмежував зустрічний транспортний засіб, після роз’їзду з яким він побачив пішохода, при цьому, хоча і застосував робоче гальмування, однак наїзду уникнути не вдалося. Про це повідомила прес- служба обласної прокуратури.

З метою встановлення фактичних даних про обставини ДТП, очевидців події, перевірки доводів водія, в ході слідства слідчим допитано, як свідків 30 осіб, призначено та проведено 7 судових експертиз.

Згідно з висновком судової автотехнічної експертизи за умов, вказаних водієм, він не мав технічної можливості, шляхом своєчасного застосування екстреного гальмування, уникнути наїзду на пішохода.

У процесуального керівника виникли сумніви в об’єктивності висновку експерта, у зв’язку з чим слідчому надано в порядку ст. 36 КПК України додаткові вказівки, у яких вказано на проведення комплексу слідчих дій, спрямованих на всебічне, повне і об’єктивне дослідження обставин вказаної ДТП.

Водночас з урахуванням обставин вчиненого злочину, характеру, механізму та виду тілесних ушкоджень потерпілого процесуальним керівником ініційовано проведення повторних слідчих експериментів. Призначені комплексна судово-медична, автотехнічна та за необхідності буде призначено й комісійну експертизи.



Теги:наїзд на пішохода, прокуратура Чернігівської області, Семенівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar