реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Вивезення совєтських отрутохімікатів почалося!

Завдяки багаторічним зусиллям Держуправління охорони навколишнього природного середовища та Держекоінспекції в Чернігівській області, за усебічної підтримки голови облдержадміністрації та депутатів облради, рішенням Чернігівської обласної ради від 25.03.2011 р. «Про затвердження переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2011 рік», вирішено консолідувати кошти обласного та місцевих фондів охорони навколишнього природного середовища в поточному році на остаточне вирішення проблеми непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (ХЗЗР), зокрема перезатарення та вивезення їх на утилізацію за межі області.
20 липня компанія «S.I. Group Consort Ltd» (Ізраїль) розпочала проведення робіт із забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення та знешкодження непридатних до використання пестицидів і тари від них на одній з перших територій країни – в Чернігівській області.

Сьогодні початковим етапом очищення Чернігівщини, а саме Бобровицького району, від непридатних до використання ХЗЗР, стало збирання у спеціальну тару та вивезення 88 тонн хімікалій за межі держави. Ці хімікати попередньо було звезено з усіх місць зберігання Бобровицького району та акумульовано на складі ВАТ «Бобровицький райагрохім». Роботи зі збирання, перевезення пестицидів, відповідно договору з підприємством-виконавцем, плануються до закінчення протягом тижня – до 27 липня.

З нагоди цієї визначної для області події на місці виконання природоохоронних робіт були присутні керівництво Держуправління охорони навколишнього природного середовища та Держекоінспекції в Чернігівській області, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, Громадської ради при райдержадміністрації Бобровицького району, громадськості та регіональних медіа.
Міністерство екології та природних ресурсів України визначило одним з пріоритетних напрямів природоохоронної діяльності ліквідацію застарілих пестицидів та отрутохімікатів не в окремих точках, а в комплексному повному очищенні території держави до кінця 2012 року.

Дані природоохоронні заходи значно підвищать рівень екологічної безпеки як всієї країни, так і Чернігівської області зокрема.

Довідково: На землях Чернігівської області на сьогодні накопичено 856,8 тонни ХЗЗР. Хімікати зберігаються в 192 місцях, з них в 67 місцях (біля 260 тонн) стан зберігання визнано незадовільним.
Роботи з утилізації пестицидів розпочинаються згідно договору компанії «S.I Group Consort Ltd» з Міністерством екології та природних ресурсів України про надання послуг із видалення твердих відходів №1 /2011, від 9 червня 2011 року.
Для виконання вище зазначених робіт на території України, компанія «S.I. Group Consort Ltd» залучає до здійснення послуг зі збирання, перевезення, зберігання непридатних до використання пестицидів, агрохімікатів та тари від них ТОВ «СІ БУД СІСТЕМ» (Ліцензія №594626).

Начальник Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області С. Горонович
Начальник Державної екологічної інспекції в Чернігівській області Л. Бурковський



Теги:Екологія, отрутохімікати


Читайте також



Коментарі (0)
avatar