реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Виставка про Майдан - пам'ять чернігівців

До Дня вшанування учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті героїв Небесної Сотні в Державному архіві Чернігівської області відкрито фотодокументальну виставку «Майдан, що змінив час».

На інформаційних стендах представлено 60 світлин, наданих, зокрема, учасниками Революції Гідності. Вони відтворюють значущі події, що відбувалися на київському та чернігівському Майданах, доносять до глядача прояви громадянської і національної відваги, самовідданості, сили духу та стійкості тих, хто відстоював права і свободи людини та європейське майбутнє України.

Окремий сегмент виставки – стенди, присвячені Героям України, уродженцям Чернігівщини Андрію Мовчану та Василю Прохорському, які поклали свої життя на Майдані й увійшли у вічність з Героями Небесної Сотні.

Дослідників новітньої історії України зацікавлять спогади представників Чернігівщині, які приймали активну участь в революційних подіях, записані співробітником Українського інституту національної пам’яті Сергієм Горобцем.

Експозицію оглянув і перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич. Принагідно Леонід Сахневич оглянув сховища стародруків, а також ознайомився з роботу відділів Державного архіву області. Чернігівська ОДА



Теги:Майдан, Чернігівська ОДА, serial online Culoarea Fericirii – , небесна сотня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar