реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

День Гідності та Свободи — свято вільних українців

21 листопада відповідно до Указу Президента України відзначається День Гідності та Свободи — річниці початку доленосних для України подій Помаранчевої революції та Революції Гідності.

Саме в цей день, два роки тому, на Майдані зібралися перші декілька сотень протестувальників. Це був день свободи, надії, свято вільних українців.

Цього року заходи до Дня Гідності та Свободи проходять під гаслом «Вільні творять майбутнє». Адже саме вільні українці є головним завоюванням Революції Гідності.
Центральним заходом з відзначення Дня Гідності та Свободи у Чернігові стане акція «Україна — території Гідності та Свободи» — спільний захід ГФ «Самооборона Чернігівщини», ГО «Сокіл Свободи» та Чернігівської облдержадміністрації.

Розпочнеться акція о 17:00 на Алеї Героїв. У рамках заходу заплановані виступи громадських активістів — учасників Євромайдану, зачитування патріотичних віршів дітьми військових і майданівців, перегляд документальних відеороликів.

На завершення учасники акції вшанують загиблих Героїв хвилиною мовчання, а також покладуть квіти до меморіальних стендів Героям Небесної Сотні та військовослужбовцям Чернігівщини, які загинули в зоні АТО.

Окрім цього, з нагоди Дня Гідності та Свободи протягом листопада у навчальних закладах та у закладах культури області будуть проведені круглі столи, конференції, літературні композиції, конкурси малюнків, тематичні бесіди, виховні години, фотовиставки.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю облдержадміністрації



Теги:Майдан, Чернігівська ОДА, небесна сотня, Революція Гідности


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
А я и раньше рабом не был и имел своё достоинство.
avatar